HNŽ: Umirovljenici i djeca mogu izlaziti i nedjeljom, frizerski saloni otvaraju sljedeći tjedan

Redovita konferencija za medije Stožera civilne zaštite HNŽ-a održana je u utorak.

Na njoj su se javnosti obratili Darko Juka, savjetnik predsjednika Vlade HNŽ i Dr. Siniša Skočibušić, specijalist infektologije s Klinike za infektivne bolesti, SKB Mostar.

Tijekom posljednja 24 sata u SKB-u Mosta testirana su 172 uzorka, a pozitivna je jedna osoba iz Mostara.

U Covid-bolnici trenutno se nalaze 22 bolesnika, šest u respiracijskom centru, a 16 u izolacijskom bloku 2. Četiri bolesnika su na respiratoru te imaju izuzetno tešku kliničku sliku, dok su četiri bolesnika na kisiku, rekao je dr. Skočibušić.

Županijski stožer civilne zaštite na izvanrednoj telefonskoj sjednici održanoj dana 28.travnja donio je nove izmjene i dopune ranijih zapovijedi.

Naime Županijski stožer civilne zaštite, uz već dopuštena razdoblja kretanja tijekom tjedna, starijima od 65 godina dopušta kretanje i nedjeljom u vremenu od 8 do 13, a mlađima od 18 godina i nedjeljom u vremenu od 14 do 20 sati. Ova zapovijed stupa na snagu danom donošenja.

Također, stavlja se izvan snage ranija zapovijed koja se odnosi na zabranu rada malih obrta/zanatskih radnji (cvjećarnice, urari, postolari, frizerski saloni, kozmetički saloni…), uz obvezno poštivanje preporučenih epidemioloških zaštitnih mjera ( socijalna distanca, maske, rukavice, osnovna higijena…), s tim da frizerski i kozmetički saloni kao i srodne im djelatnosti moraju poštivati i posebne epidemiološke mjere, poput uporabe vizira, jednokratnih pregača i ručnika i sl.

Ova zapovijed stupa na snagu 4. svibnja.

Županijski stožer civilne zaštite donio je zapovijed kojom se stavlja izvan snage ranija zapovijed koja se odnosi na zabranu okupljanja više od pet osoba na jednom mjestu, na način da se dopušta okupljanje najviše 10 osoba na jednom mjestu, uz obvezno poštivanje epidemioloških mjera (socijalna distanca, maske, rukavice).

Ova zapovijed stupa na snagu 4. svibnja.

(www.jabuka.tv)


34 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.