Čudesne moći octa o kojima niste ni sanjali

Želite li se riješiti neugodnih mirisa od kuhanja, ukloniti kamenac i tvrdokorne mrlje od vina ili izmeta kućnog ljubimca? Nudimo vam idealno rješenje, a sredstvo već sigurno imate u svojoj kuhinji.

Riba

Kako biste se riješili neugodnog mirisa ribe koju ste pripremili za objed, prokuhajte žlicu octa u šalici vode. Za uklanjanje ustajalih mirisa, napunite zdjelicu octom i smjestite je u kut kuhinje.

Aparat za vodu

Ulijte malo alkoholnog octa u aparat, zagrijte i potom isperite. Možete ostaviti ocat da nekoliko sati da stoji u aparatu (bez grijanja), a potom isprati vodom.

Kromirane površine

Stari sjaj ćete im vratiti prebrišete li ih krpom natopljenom octom. Na taj ćete način ukloniti i mrlje te tragove koji se stvaraju na površinama i aparatima u kuhinji.

Posuđe

Mrlje na staklenim čašama možete spriječiti tako da šalicu alkoholnog octa stavite na donju policu perilice za posuđe koju potom upalite na pet minuta, a zatim pustite da radi cijeli program koji inače koristite za pranje posuđa.

Perilica posuđa

Jednom mjesečno stavite šalicu s octom na cijeli program perilice koji uobičajeno koristite jer ćete tako spriječiti nakupljanje kamenca.

Slavine

Želite li se riješiti kamenca sa slavine, prebrišite ih krpom natopljenom u ocat. Tuš možete ostavite preko noći uronjen u posudu koju ste napunili alkoholnim octom.

Podovi

Napravite otopinu od pola šalice alkoholnog octa i pet litara vode.

Šareno rublje

Ne želite li da vam rublje izblijedi, umočite ga u alkoholni ocat prije pranja, a potom operite kao i obično.

Perilica za rublje

Kako biste je osvježili, jednom mjesečno ulijte šalicu alkoholnog octa i pustite da radi na uobičajenom programu, bez odjeće. Na taj ćete način ukloniti kamenac.

Mrlje od vina

Na mrlju nanesite nerazrijeđeni alkoholni ocat, a potom operite kao što to inače činite.

Kućni ljubimac

Mjesto na kojem je vaš ljubimac obavio nuždu natopite nerazrijeđenim octom, očistite i isperite hladnom vodom.

Staklo

Ocat ulijte u bocu s prskalicom i prebrišite prozore i staklene površine. Još jednom prijeđite po površinama suhom krpom.

Cvijeće u vazi

Duže će ostati svježe ako u četiri decilitra mlake vode stavite dvije žlice alkoholnog octa i tri žličice šećera. (Magazin.hr) 

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.