Crveni križ Federacije BiH dostavio humanitarnu pomoć Petrinji – Jabuka.tv

Crveni križ Federacije BiH dostavio humanitarnu pomoć Petrinji

Crveni križ Federacije BiH dostavio je humanitarnu pomoć Crvenom križu Hrvatske.

Više od 200 deka, 100 vreća za spavanje,  jastuka i jorgana, posteljine, električnih grijalica, različitih higijenskih sredstava kao i 10.000 sardina u konzervi, 3,3 tone brašna, šećera, ulja, tjestenine, dječije hrane i slično isporučeno je danas Crvenom križu Petrinje.

Ukupna procijenjena vrijednost donacije je oko 38.000 KM za 13.700 artikala.

Osim ove pomoći, koja je sakupljanja prema iskazanim potrebama Hrvatskog Crvenog križa ubrzo će biti uručen i ček s novcem, koji je prikupljen pozivanjem na humanitarni broj Crvenog križa FBiH – 17023, navodi se u priopćenju CKFBiH.

Bh. građani su od 29. prosinca, kada je otvoren humanirani broj za stanovništvo ugroženo potresom u Hrvatskoj, do kraja siječnja pozvali ukupno 113.186 puta.

U prikupljanju ove humanitarne pomoći sudjelovali su Crveni križ Unsko-sanske i Zeničko-dobojske županije, te društva Crvenog križa Žepča, Usore, Novog Travnika, Travnika, Grada Mostara i Općine Kupres.

Crveni križ Federacije će i dalje, kako je to bila praksa i do sada, u duhu solidarnosti i humanosti nastaviti podržavati sve one kojima je podrška potrebna, priopćeno je iz Crvenog križa Federacije BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.