Crnogorska izaslanica traži ostavku vlastitog muža

Izaslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Crne Gore Draginja Vuksanović-Stanković kaže da je potpis koji je stavila na Sporazum za budućnost, kojim se traži i ostavka njezinog supruga, vrhovnog državnog tužitelja (VDT) Ivice Stankovića, rezultat političke principijalnosti kojoj je bila i ostala dosljedna.

Mene su na izborima birali građani, a ne vrhovni državni tužitelj. Zato, za svoj politički rad na mjestu izaslanika odgovaram samo građanima, rekla je za crnogorske Vijesti Vuksanović, prenosi Oslobođenje.

Sporazum o budućnosti su tijekom posljednjeg građanskog prosvjeda “Odupri se” potpisali izaslanici opozicije i predstavnici pokreta”Odupri se”.

Potpisnici Sporazuma, između ostalog, traže ostavke predsjednika Mile Đukanovića, premijera Duška Markovića, vrhovnog državnog tužitelja (VDT) Ivice Stankovića, specijalnog državnog tužitelja (SDT) Milivoja Katnića, direktora Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Sretena Radonjića i rukovodstva Radio-televizije Crne Gore (RTCG).

Moj suprug i ja međusobno se razumijemo i podržavamo jedno drugo za autonomno postupanje u obavljanju svojih funkcija i zauzimanju stava, pa makar se i ne slagali. Potpis na Sporazum je rezultat političke principijalnosti kojoj sam bila i ostala dosljedna, istaknula je Vuksanović-Stanković.

Ona je ocijenila da bez principijalnosti nema ni potrebne hrabrosti za promjenama koje bi donijele novu, bolju i prosperitetniju Crnu Goru, državu socijalne pravde koja bi pripadala svim građanima, a ne privilegiranim pojedincima.

Nadam se da sam ovim potpisom doprinijela rađanju nove političke svijesti u Crnoj Gori, jer samo na krilima takve Crne Gore možemo donijeti promjene potrebne za bolji život i budućnost naših građana i naše djece, ocijenila je izaslanica SDP-a.

Iako je Vuksanović dugo u braku sa Stankovićem, izaslanica je za javnost tek nedavno dodala muževo prezime. Ona ga je čak izostavila u prošlogodišnjoj predsjedničkoj kampanji, u kojoj je Draginja bila predsjednički kandidat Socijaldemokratske partije, a ujedno je prva žena u povijesti Crne Gore koja se kandidirala za tu funkciju.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.