Čović u Frankfurtu: Hrvati neće odustati od zajamčene jednakopravnosti

Hrvatski član Predsjedništva BiH akademik Dragan Čović boravio je u posjetu zajednici Hrvata Bosne i Hercegovine u SR Njemačkoj.

U subotu je u Berlinu održao niz sastanaka s predstavnicima hrvatskih udruga i Hrvatske katoličke misije u Berlinu. Akademik Čović upoznao je izaslanstva s trenutačnom političkom situacijom u domovini te se također razgovaralo i o životu i djelovanju hrvatskih udruga u SR Njemačkoj. Nakon toga, nazočio je tradicionalnoj manifestaciji “Hercegovačka večer“.

U subotu je u Berlinu održana tradicionalna “Hercegovačka večer”

Jutros je s izaslanstvom nazočio svetoj misi u katedrali u Frankfurtu, koju je predvodio župnik fra Željko Ćurković.

Nakon svete mise Čović je nazočio na tribini pod nazivom “BiH između europskih integracija i državne krize”, gdje je u svome prigodnom izlaganju istaknuo da Hrvati BiH neće odustati od Ustavom zagarantirane jednakopravnosti i jednakosti s druga dva naroda.

Također je kazao kako će Hrvati Bosne i Hercegovine nastaviti biti predvodnici europskoga puta u domovini, jer taj put nema alternative.

(www.jabuka.tv)


17 komentara

 • a gužve i navole, da ste radili da budemo ravnopravni ti ljudi ne bi sad ni bili gore. Samo pogledajte gdje rade djeca od komunjara, banke, osiguranja, EP…

 • Evo, ja predlažem ovim bedacima da se za njih ubuduće organizira ekskurzija kao nekada u školi .Cijena? Sitnica 1000 E za jedan dan .Čini vam se skupo? Ma dajte ,šta vi znate -jerbo vi pojma nemate šta za to možete pogledat u Mostaru..Možete vidjeti njegovu vilu na Barama od nekoliko milijuna Eura,možete vidjeti šta je Dika napravio..Da ne zaboravim , davidite što je hotel “Bevanda” zgruđa.. Ali bit ćete oduševljeni kako su bivši drugovi ukrotili rijeku Radobolju. Svatko sebi okrenio tok rijeke i ladi muda. A , šta bi vi htjeli još ,aaa? To su čudesa moj brte, čudesa. Ima se šta vidjet ,a vama pare i onako ne trebaju. Dajte ih vi drugu ,jerbo drug je pošten i dobar samo tako. A vidi se da je i sposoban. Napravio čudo arhitekture sve od plaćice ,samo ko zna šta on još ima u planu.. Dođite ,dođiteeee..daaajteeee. On je i onako spasitelj..dobročinitelj.Spašava nas svaki dan.

 • ”Akademik Covic”. Pu jebo ti otac mater i onaj tko te ”akademikom” prozva i ove uhljebe sto te podrzavaju i drze na vlasti.

 • Moze staviti sve titule ovoga svita i pravdati se da mu je punac dao poklonio kupio …
  Alu nicija nije do zore sjala nece ni njegova.
  I matanivi dvori su bili dvori.
  Poslije su ih golubovi naselili..
  Hodati ovako po njemackoj i pricati kako on zeli NESTO DOBRO za hrvate u bih je davno videna i dokazana prica..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.