Čović u Banja Luci: Zatvorit ćemo vrata onima koji misle da mogu stvari raditi nametanjem

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je danas u Banja Luci da je u vezi sa Izbornim zakonom, kao i Zakonom o Sudu BiH i Zakonom o sprječavanju sukoba interesa urađen dobar dio posla, iako nisu usaglašeni do kraja.

Postoji mogućnost da u ponedjeljak ili utorak damo jedan glas da smo postigli jedan nivo usuglašenosti i da onda Vijeće ministara usvoji te prijedloge, rekao je Čović novinarima, te dodao da se sve svelo na dva ili tri dana, javlja Srna.

On je podsjetio da je posljednjih 10 dana trebalo biti usuglašeno nekoliko zakona, a jedan od njih je i Izborni zakon, kao i Zakon o Sudu BiH i Zakon o sprječavanju sukoba interesa.

Prema njegovim riječima, pokušava se naći dovoljno razuma da se vjeruje da se, osim potrebe otvaranja vrata kredibilnosti kada je riječ o EU, dobije pozitivan odgovor i da se ne naruše osnove funkcioniranja BiH.

To je potpuna ravnopravnost tri konstitutivna naroda u skladu sa Ustavom BiH i legitimno predstavljanje tih naroda na svim institucijama BiH, naveo je Čović.

On je rekao da bi volio da ima puno ljudi koji žele pomoći BiH.

Ono što mi ne uradimo, ostavljamo dovoljno prostora drugima da se miješaju. Uvjeren sam da BiH neće biti funkcionalna dok izvršna i zakonodavna vlast, politička vlast u BiH koju je narod birao ne preuzme odgovornost za sebe i donosi odluke. Tako ćemo vjerojatno zatvoriti vrata nekima koji misle da mogu i neke druge stvari raditi nametanjem ili na neki drugi način, rekao je Čović.

Preokret u usvajanju ključnih zakona za otvaranje pregovora s EU u idućem tjednu?

(www.jabuka.tv | Foto: Srna)

29 komentara

 • Molim vas zatvorite vrata WEFu, Vasingtonu, Briselu, Davosu, GAVIju.
  Nemoj te nas izruciti zlikovcima covicanstva.

 • Jel “ optimistican “ glede tog zatvaranja kao sto je 30 god “ optimistican “ glede izbornog … najveca stetocina hrvatskog naroda , Komsic je msla maca za ovu gnjidu i lokalne mu serife

 • Ništa vi nećete zatvoriti. Sve isto 30 godina, samo s ponavljaju prazna obećanja. I sve ostaje isto – Sejdo Komšić i dalje na čelu. Ebem vas nesposobne!

 • Bleji iste stvari 25 godina, a jadna sirotinja pokorno sluša bivšeg uvjetnog komunistu i ujdijevca, a sad rigidnog nacionalistu. Di smo mi Hrvati stigli, majko draga. Baš smo tuga kad nam ovakvi likovi kroje sudbinu i budućnost. Od 220000 Hrvata koji su živjeli u Posavini do rata, ostade 20000 staraca koji nisu imali kuda otić, i nije te sram doć među njih i još poručuješ da treba čuvat republiku srpsku koja je rastjerala Hrvate i popljačkala im imovinu.
  Sramota.

  • Dotični Gospodin samo provodi politiku Zagreba. Što nekima ta politika ne donosi dobro koga briga. Nama u Hercegovini je dobro.

 • I bit će na kraju balade kako mi kršćani budemo htjeli u kršćanskoj EU… Sve ostalo je zavaravanje podle male poturice…

 • Može taj novi biskup upoznati svakog katolika u biskupiji osobno koliko ih je malo ostalo. Drug sa slike u tome ne vidi nikakav problem i čuva republiku srpsku.

  • U pravu si Milka pogledaj te srednju Bosnu sve rastjerao Hdz sada i prije se mjesaju u Hrvatske izbore da nebi ostali bez lažnih mirovina i propucanih nogu…..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.