Čović: Sve institucije hrvatskoga naroda u BiH prošle su godine imale suficit

Danas ne postoji nijedna institucija hrvatskoga naroda u BiH koja prošle godine nije imala suficit u svom poslovanju, a vjerujem da ćemo biti još izraženiji kroz ovu kalendarsku i fiskalnu godinu, rekao je predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović nakon sastanka s članovima Općinskoga odbora HDZ-a BiH u Odžaku.

Čović je u četvrtak posjetio Odžak te se sastao s članovima Općinskoga odbora HDZ-a BiH, na čelu s predsjednikom Ilijom Ilićem, načelnikom općine Jakovom Ivankovićem, te članovima Županijskoga odbora HDZ BiH Odžak, vijećnicima, članovima Vlade ŽP i zastupnicima u Skupštini ŽP iz Odžaka, te ravnateljima Javnih ustanova iz Odžaka.

Na sastanku se razgovaralo o stanju i radu OO HDZ-a BiH Odžak, gdje je predsjednik ovoga odbora Ilija Ilić upoznao Čovića s aktivnostima koje se provode u Općinskom odboru. Razgovaralo se i o aktualnim projektima od posebne važnosti za stanovnike općine Odžak, s posebnim naglaskom na projekte koji su među prioritetima i koje u skoro vrijeme treba realizirati, koje je na sastanku prezentirao općinski načelnik Jakov Ivanković.

Nakon uvodnoga dijela skupu se obratio Čović koji je u svom izlaganju govorio o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, kao i o trenutnom položaju Hrvata u BiH, o socijalno-ekonoskom stanju te o izmjenama Izbornoga zakona koje bi trebale uslijediti.

Nakon sastanka, Čović se obratio medijima komentirajući današnji sastanak, te je kazao da su se dotaknuli brojnih tema.

Kroz razgovor smo se dotaknuli svih životnih tema i onih unutar stranačke aktivnosti. Želio sam prenijeti dojmove kako ja vidim presjek rada u stranci tijekom prošle godine i što bi trebali vidno poboljšati u izbornoj 2018. godini. Želio sam da me kolege upoznaju što je to što smo obećavali prije tri godine na izborima u Odžaku, što smo uradili i što je preostalo odraditi, rekao je Čović.

Također, podsjetili smo se što smo obećavali prije godinu i pol na lokalnim izborima, što smo pokrenuli i što ja trebam pomoći. Odgovorno tvrdim da nema ni najmanjega problema da bilo koji postavljeni program ne bude pravodobno izvršen. Danas možemo predstaviti mnogo izraženije infrastrukturne planove za naredne četiri godine, jer sam siguran da će na kraju ovoga ciklusa BiH biti pred vratima EU, a i čitav ovaj prostor priključit će se EU, naglasio je Čović.

Domaćine sam upoznao o mojim razgovorima s predstavnicima Vlade RH, a imao sam i radni ručak s dužnosnicima SAD-a. Smatram da je pozicija hrvatskoga naroda dosta dobra, a kakva će biti ovisi koliko ćemo mi sebe uložiti za tu poziciju. Danas ne postoji nijedna institucija hrvatskoga naroda u BiH koja prošle godine nije imala suficit u svom poslovanju, a vjerujem da ćemo biti još izraženiji kroz ovu kalendarsku i fiskalnu godinu. To onda znači obvezu općini, županiji, entitetu i državi i svima nama koji smo u bilo kojoj razini vlasti da svoje planove do kraja poštujemo, kazao je u izjavi za medije predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović.

Preostao je ključni zadatak, Izborni zakon, koji moramo završiti, zbog čega je trpio naš europski put pa nismo popunili europski upitnik. Sreća je za ovaj kraj da će pored Orašja i Domaljevca i Odžak imati svoj prijelaz, od čega će svaka sredina imati višestruku korist. Nekad je ovo bio klasičan poljoprivredni kraj, a sutra u njemu mogu biti zastupljene visoke tehnologije, a da bi se to dogodilo moramo investitorima omogućiti da ovdje otvaraju svoje pogone sa svim pogodnostima koje ima BiH kao nečlanica EU. Treba napraviti administrativna i druga rasterećenja da se ovdje brže otvaraju radna mjesta, da se ovdje ostaje i da se ljudi vraćaju, poručio je Dragan Čović tijekom boravka u Odžaku.

Boravak u Odžaku Čović je iskoristio i za posjet župniku vlč. Jakovu Filipoviću u župi sv. Ivana Glavosjeka.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • Jedino je deficit u broju nas Hrvata u ovoj zemlji, a razlog je jednostavan: ovaj komunistički kadar radi sve da nas je manje. Odstupi konačno, zar nisi dovoljno nakrao!!!

  • Je nam dobro blago nama. Albanci nas prestigoše, Makedonci odavno, Slovenci imaju skoro triput veću plaću od nas, a Mađari, Česi, Slovaci i Poljaci su nam nedostižni iako smo prije rata bili gazde za njih.

  • zato su im građani u minusu Zatto što na svaki način ih PLJAČKAJU Od COMINGA PA NADALJE Pa onda OJASNI ZAŠTO NAROD ODLAZI zato što mu je dobro a zašto ti ne ideš TUGO MOJE TUGO BAŠ NEMAŠ NIMALO MORALA

  • Što bi rekli Mostaru koje bola hrvatske institucije u BiH???? Zar ima takvih institucija? A da ima treći tv kanal na hrvatskome jeziku! I da imamo jako puno kulturno umjetničkih društava. Prodajate vile i dovršiti neke manje projekte a ne prodaje više maglu. Doduše što se tiče izbornoga zakona to smo svi zajedno ali kakve koristi kad većinski narod ne misli izgubiti tu poziciji nadmoći nad Hrvatima ali eto dosao je neki tamo ustasha kako pišu posjetioci klixa i drugih njima bliskih portala pa će možda biti još bolje zmajska repka…..eh da još nismo dobili jasno očitovanje o počinjenim zločinima genocida nad Hrvatima Srednje Bosne niti smo dobili ocitovanje “porodice zlatnih kasika” o selu Ravnome, planu i o pojavi raznih suptilno protjerivanja Hrvata sa svojih ognjišta doduse nije se ni ovi gore oglasio o tom pitanju. Znači jasno se oglasiti ne trabunjati o EU jer mi smo već EU a oni nisu ni glavom a još manje kulturom ili vjerom a o nacionalnom identitetu da se ne spominje….naime sljedbenici zlatnih kasika još nisu utvrdili što su odnosno koje su nacije jednobrazno!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.