Prvi u BiH: Civilna zaštita ŽZH osigurala pripadnike Gorskih službi spašavanja

Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke ugovorila je policu osiguranja od posljedica nesretnoga slučaja (nezgode) za sve članove, tj. pripadnike Gorskih službi spašavanja (GSS) u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Nakon potpisivanja ugovora o međusobnim pravima i obvezama u kolovozu s Gorskim službama spašavanja Široki Brijeg i Posušje, te polovicom prosinca prošle godine s Gorskim službama spašavanja Grude i Ljubuški, Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke je prema ranijoj najavi ugovorila policu osiguranja od posljedica nesretnoga slučaja (nezgode) za sve članove, tj. pripadnike GSS-a u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Civilna zaštita ŽZH Drago Martinović GSS

Ovim činom Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke još jednom je pokazala svu odgovornost prema pripadnicima GSS-a u našoj Županiji u obavljanju opasnih i složenih zadataka u njihovoj nadasve humanoj misiji. Svjedoci smo neželjenih događaja koji se često ne mogu spriječiti, ali se pravovremenim djelovanjem mogu umanjiti njihove posljedice, izjavio je nakon ugovaranja police osiguranja dr. sc. Drago Martinović, ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

Zaključenom policom osiguranja od posljedica nesretnoga slučaja (nezgode) svi pripadnici GSS-a u Županiji Zapadnohercegovačkoj osigurani su od sljedećih rizika:

– smrt uslijed nezgode,
– trajni invaliditet uslijed nezgode,
– smrt uslijed bolesti,
– troškovi liječenja,
– dnevna naknada za liječenje u bolnici.

Također, važno je istaknuti da se osiguranje pripadnika GSS-a u Županiji Zapadnohercegovačkoj od posljedica nesretnoga slučaja (nezgode) odnosi na osiguravateljsko pokriće pri obavljanju djelatnosti i izvan obavljanja djelatnosti, točnije od 0 do 24 sata.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

Komentiraj: