Čović stigao na novi sastanak u Aluminij, jake policijske snage oko postrojenja

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović nakon sastanka s predstavnicima Sindikata radnika Aluminija stigao je u prostorije nekadašnjeg mostarskog giganta.

Na sastanku će, prema najavi, pored Čovića i sindikalista prisustvovati i predstavnici malih dioničara. Cilj razgovora bi trebao biti pronalazak rješenja kako bi se radnicima ispunio zahtjev o ponovnom pokretanju proizvodnje.

Kako doznaje Klix.ba, Čović je na sastanku koji je održan u poslijepodnevnim satima obećao neizvodljive stvari i koje nisu u njegovoj nadležnosti.

Usprkos obećanjima, on je sa sastanka ispraćen uz pogrdne riječi, a nezadovoljni radnici su njegov automobil gađali raznim predmetima.

Epilog okupljanja ispred zgrade HDZ-a: Intervencija policije i hitne, Čovićev automobil pogođen bocom

(www.jabuka.tv)


4 komentara

 • dragan čović je
  član predsjedništva bih
  premijer bih
  predsjednik federacije
  premijer fbih
  predsjednik parlamenta
  ministar
  nije ništa od ovoga
  pa ko plaća ovu svitu oko njega kad nije ništa

  18
  1
  • Trenutno stanje je takvo da pokretanje proizvodnje nema nikakve ekonomske računica, ogromni troškovi benifit katastrofalan. Treba se desi stečaj i firmu prodati na javnoj licitaciji, onda će se dužnici naplatiti iz stečajne mase, npr dobiti će ako bude sreće 10 feninga za marku, novi vlasnik tada će biti čist i bez tereta 200 miliona eura na leđima, samo je to šansa, sve drugo su utopije. Čovke međutim zna da se situacija razvila na taj način, da je njegov odlazak u Bihać na dan najveće posljeratne krize možebitno njegova politička smrt. Plan je bio poslije izbora ugasi Aluminij, ali se to prolongirali bez ikakve jasne ideje kako dalje, šteta je dodatnih 70 miliona dubioze. U Kini bi bilo streljanja.
   Ugasiše ga pizde.

   14
 • Gdje je zavrsila sirovina, aluminij, repromaterijal iz Aluminija. Mjesecima se to izvlacilo sleperima i spremao se ovaj najgori scenari. Sad se kao cude svi. Imaju nadzorne kamere vidite malo sto se zbivalo pred ovu sramotu, potop za hercegovinu…

  15

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.