Samsung Galaxy A80, prvi pametni telefon sa trostrukom, rotirajućom kamerom napokon dostupan i u Europi

Samsung je ovu godinu odlučio dodatno pojačati svoj asortiman pametnih telefona. Osim svog flagshipa koji je podijeljen na tri uređaja, Samsung se odlučio na još jedan marketinški potez, koji zasad funkcionira dosta dobro.

“A” serija Samsungovih pametnih telefona oduvijek je tu za sve one kojima je “S” serija cjenovno nepristupačna, a koji opet žele imati pouzdan i kvalietan pametni telefon za ne previsoku cijenu.

Ove godine “A” serija nazivana je tako da je za svaki idući model dodana jedna desetica više. Prvi od njih i cjenovno najpristupačniji je Samsung Galaxy A10, dok je po performansama i cijenom “vrhovni” Samsung Galaxy A80 zatvara novu Samsungovu “A” seriju.

Samsung Galaxy A80 je od nedavno dostupan i u Europi! Glavno obilježje zbog kojeg će korisnici željeti kupiti ovaj pametni telefon bit će svakako njegova kamera.

Ovoga puta Samsung je u svoj uređaj stavio trostruku, rotirajuću kameru! Ova kamera, osim što se može pohvaliti visokom kvalitetom, jedinstvena je i po tome što se može koristiti i kao primarna (ili stražnja) kamera i kao “selfie” kamera!

Početna cijena uređaja iznosi oko 1200KM. Isplati li se Samsung Galaxy A80 te cijene ili ne te što je ono što osim kamere još možemo očekivati od ovog pametnog telefona pročitajte u nastavku članka.

Trostruka, rotirajuća kamera je svakako glavni adut ovog uređaja

Naravno, broj 1a stvar po kojoj se Samsung Galaxy A80 ističe je njegova kamera. Samsung je oduvijek bio poznat po tome što na svoje uređaje stavlja kvalitetne kamere. A80 nije iznimka. Osim što ovaj uređaj ima i “po defaultu” kvalitetnu kameru, ona je sada rotirajuća, “3-u-1” kamera.

O čemu se radi? Prvi senzor je ToF, dok su druga dva širokokutni senzor od 48 megapixela te ultraširokokutni senzor od 8 megapixela. A80 nije prvi i nikako jedini Samsungov pametni telefon u kojima je tvrtka implementirala nove širokokutne i ultraširokokutne kamere. Nešto slično (ali naravno slabije kvalitete) mogli smo recimo vidjeti kod Samsung Galaxy A40 uređaja.

Zahvaljujući integriranom modulu korisnik može istim kamerama fotografirati “selfie” fotografije, ali i fotografije u pejsažnom ili prikazu portreta.

Integrirani modul trostruke kamere se nalazi na stražnjoj strani uređaja. On se automatski produžuje i okreće za 180 stupnjeva svaki puta kada korisnik odabere “selfie” način rada. Zahvaljujući ovome svi ljubitelji fotografiranja autoportreta moći će dodatno uživati, jer će sada imati jednako snažnu i kvalitetnu kameru i za fotografiranje pejsaža ili portreta i za fotografiranje “selfija”.

Super AMOLED Full Infinity prikaz, čitač otisaka prstiju unutar displaya i Snapdragon 730G dodatni su razlozi zašto bi bilo dobro kupiti ovaj uređaj, piše PcChip.

Naravno, činjenica da Samsung Galaxy A80 u sebi ima trostruku rotirajuću kameru nije njegov jedini adut (iako je svakako najsnažniji). Osim impresivne tehnologije kamera ovaj uređaj se može pohvaliti jednim od najkvalitetnijih ekrana na tržištu; Super AMOLED sa Full Infinity kvalitetom prikaza. Tu su još i Qualcommov Snapdragon 730G SoC, 8 GB radne i 128 GB unutarnje memorije (koja nažalost nije proširiva microSD karticama).

Baterija je solidna, od 3.700 mAh. Nešto što će određen broj korisnika svakako shvatiti kao minus uređaja jest nepostojanje 3.5-milimetarskog utora za slušalice.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.