Čović otkrio: HDZ-u ministarstva financija, civilnih poslova i pravde te tri zamjenika

Lideri SDA, Bakir Izetbegović, SNSD-a Milorad Dodik i HDZ-a Dragan Čović u srijedu u zgradi Predsjedništva BiH uspjeli dogovoriti formiranje državne vlasti.

U zgradi Predsjedništva BiH održan je sastanak delegacija SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH o formiranju vlasti na razini državnih institucija. Delegacije su danas predvodili lideri stranaka Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i Dragan Čović, a domaćin sastanka bio je Dodik, piše Klix.ba.

Čović je nakon sastanka rekao da su lideri bili blizu dogovora i da se nada kako je ovo kraj pregovora što se tiče ministarstava. On je rekao da se nada kako će danas svatko staviti na dokument ono što se izbalansiralo na pregovorima.

Nije želio govoriti o podjeli resora otkrivajući kako su Hrvati dobili tri ministra i tri zamjenika što je manje od očekivanog dok su Bošnjaci dobili tri ministra i četiri zamjenika u Vijeću ministara BiH, a Srbi tri ministra i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Nadam se da je pregovarački proces oko Vijeća ministara BiH definitivno završen. Nadam se da ćemo u idućim danima imati mandatara za sastav Vijeća ministara BiH, rekao je Čović.

Što se tiče Godišnjeg nacionalnog programa (ANP), Čović je kazao kako tu treba još kompromisa kako bi svi izašli kao pobjednici.

HDZ je djelomično zadovoljan. Dobili smo financije, civilne poslove i pravdu. To je nešto što može biti na tragu kompromisa, kazao je Čović.

Naveo je da bi pregovarački proces danas trebali biti završeni i da su resori razdijeljeni.

Trebat će nam mekšeg pristupa da bismo otovorili da normalno funkcionira vlast. Morali bi imati Vijeće ministara da bi Predsjedništvo funkcioniralo. Mi nemamo svog predstavnika u Vijeću Europe jer nismo dogovorili te stvari. Nadamo se da smo danas svi ohrabreniji da do kraja završimo ovu priču, rekao je Čović.

Izetbegović: Pripast će nam ministarstva vanjskih poslova, sigurnosti i obrane

(www.jabuka.tv)

14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.