Čović nakon sastanka sa Izetbegovićem: “Što se tiče Vlade FBiH, vidjet ćemo, inšallah”

Predsjednici Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bakir Izetbegović i Dragan Čović sastali su se danas u Sarajevu, nakon čega je u ime HDZ-a poručeno da su spremni uspostaviti vlast kad se za to stvore uvjeti.

Za Vijeće ministara BiH nema razloga da se odugovlači, u narednih nekoliko dana bismo trebali imati mandatara. Što se tiče Vlade FBiH, vidjet ćemo, što bi rekli – inšallah, kazao je Čović, aludirajući da nije optimističan i da neće brzo doći do rješenja, piše Klix.ba.

Komentirajući današnju odluku Centralne izborne komisije BiH, kazao je da je neprihvatljivo sve što nije u skladu sa odlukama Ustavnog suda.

CIK je donio tu odluku, a za nas je legitimnost predstavljanje naroda osnova svega. Imamo i apelaciju Borjane Krišto, u svakom slučaju nismo zadovoljni da bilo ko drugi to radi osim zakonodavca, rekao je Čović.

Upitan za stanje u Aluminijumu, Čović je rekao da je donesena odluka koja će u narednoj godini stabilizirati prilike, ali i da menadžment mora djelovati onako kako se djeluje u kriznim situacijama.

Podsjećamo, Čović i Izetbegović su se krajem studenog sastali u Mostaru gdje su također razgovarali o saradnji nakon izbora, odnosno formiranju vlasti na nivou FBiH i države.

Izetbegović u Mostaru: “Možemo imati najbolji mandat, ako Čović i ja budemo zreli i pametni”

Čović je ranije u pregovorima s predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom potvrdio da će zajedno surađivati i pokušati napraviti koaliciju na nivou BiH te da čekaju partnera iz reda Bošnjaka.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • E moja jadna hrvatska sirotinji. Stvarno je jadno na šta spade i šta sebi dopušta jedan ponosni narod. Ovaj lopov će nas do nestanka dovest ito brže nego što mislite.
    Ja sam otišao jer nisam moga ovo podnosit, a vi kako vidite tako radite, ali nije ovo dobro.
    Za dom spremni!

  • Tuzna li je nama nasa Hrvatska majka,ali baatuzna i jadna!Neka vam je pokoj vjecni moji dragi pali branitelji i neka vam le laka crna zemlja u kojoj pocivate!Rado bih vam rekao HRVATSKA,jer ste se za nju borili i pali,ali nemam srca to napisati!Kunem se boli me jako,neizlijecivo za sto vas prodase?Ali vi ste sada svi u nebeskom kraljevstvu i gledanje dragoga Bozijega lica je vasa nagrada!Zato ako ijedan ovaj danasnji vodja po bilo kojoj zasluzi dodje jednoga dana i blizu raja,VI imate legitimno pravo dase tada dignete kao i 91.g.i zamolite vodju nad vodjama dragoga Boga-Oprosti nam Boze,ali oni s nama ne mogu u isti prostor!Molim prijevod rijeci INSALAH?Jer ja ju u Hrvatskom jeziku ne mogu pronaci!TUZNOOOO!

  • Rijec insalaalah je Arapska rijec i doslovice znaci Ako Allah da a na ovim nasim jezicima se prevodi Ako Bog da i nemoze se naci u rijecniku Hrvatskog ni Srpskogg jezika a u Bosanskom jeziku postoji.

  • Rijec insalaalah je Arapska rijec i doslovice znaci Ako Allah da a na ovim nasim jezicima se prevodi Ako Bog da i nemoze se naci u rijecniku Hrvatskog ni Srpskogg jezika a u Bosanskom jeziku postoji.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.