Čović najavio sastanak s Izetbegovićem i Dodikom oko formiranja vlasti

Dragan Covic i Bakir Izetbegovic
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da će se u srijedu, 17. travnja sastati u Sarajevu sa predsjednicima SNSD-a Miloradom Dodikom i SDA Bakirom Izetbegovićem.

Nakon toga će uslijediti sastanak delegacija tri stranke na kojem bi trebao biti postignut konačan dogovor o formiranju Vijeća ministara.

Vjerujem da ćemo na taj dan konačno završiti sve što je neophodno da bi Vijeće ministara moglo profunkcionirati, što znači da bi iza te srijede ušli u procedure, rekao je Čović za Glas Srpske.

Čović je naveo da će HDZ insistirati na financijama, vanjskim poslovima i sigurnosti.

On je istaknuo da u ovom trenutku ne vidi šansu za nekakav dogovor o inicijativi SDA da Vijeće ministara treba biti prošireno s novim ministarstvima.

Kada je riječ o navodnoj aferi “Selefije” i šta stoji iza toga, Čović je rekao da takve afere ne bi bilo da su institucije BiH korektno reagirale, u skladu s Ustavom i zakonima.

Da te afere stvarno ima, ne bi danas o njoj svi šutili. Kada smo stavili do znanja da se na to mora institucionalno odgovoriti, onda su se svi, koji su spekulirali sa kafanskim i medijskim informacijama ili navodima, lagano povukli, objasnio je Čović.

Govoreći o migrantskoj krizi, Čović je rekao BiH nije spremno dočekala valove migranata te da se bez dobre suradnje sa susjedima ne može napraviti dobar posao.

Danas nitko pouzdano ne zna reći koliko je ljudi u BiH došlo iz svijeta, jer uopće nemamo kontrolu nad njima. To dovoljno govori o neozbiljnosti ovog prostora i tu ćemo se morati mnogo ozbiljnije nego do sada angažirati, smatra Čović.

Odnos BiH sa susjednim zemljama, lider HDZ-a BiH ocijenio je dobrim, stabilnim, prijateljskim, te istaknuo kako je suradnja sa Srbijom duže vrijeme u napretku i da mu se čini da postoji dobra volja da otvoreni problemi budu riješeni u skorijem vremenu.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Tugo moja, na sto spadosmo… Tko nam kroji sudbinu… Omladino bjezite iz ovog rezervata i protektorata ovih domacih i stranih mocnika…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.