Čović: Mi smo za zamrzavanje plaća političarima

Dragan Čović  kazao je da će zastupnici iz SDA teško nekoga uvjeriti u svojim stavovima o Zakonu o plaćama i naknadama u institucijama BiH.

Netko se poigrao s koeficijentima i napravio suludu stvar, u ionako neuređenom sustavu na svim razinama. Morate znati da u BiH na različitim razinama imate dužnosnike koji imaju više od 10.000 KM plaću, dakle ne primanja. Je li to ona BiH za koju se zalažemo? Je li normalno da netko s koeficijentom osam ima višu plaću od onog tko mu je nadređen, rekao je Čović.

Dodao je da je zato da se zamrznu plaće imenovanim i izabranim na svim razinama, prenosi Avaz.

Kad je riječ o političkoj opciji koju ja zastupam, mi smo za to da se zamrznu plaće na duže razdoblje, ali otkud pravo nekom da kaže da će se onim do osam povećavati, a onim s većim i danas. Naši zastupnici su i jučer naglašavali to kao grešku, dodao je Čović.

(www.jabuka.tv | Foto: Denis Kapetanović/Pixsell)

9 komentara

  • Zamrzavanje? Ne treba plaće smanjiti i to rekroaktivno, tj vratiti sve u humanitarne fondove, što ste ranije previše dobili. Ima toga na vagone.

  • Niste vi dirnuli placu ima 20 god.. Najbolji pokazatelj je video dodika koji tamo nekoga pita kolika mu je plaća.. eto koliko ga to zanima i koliko od nje živi.. zna narod kako se financirate svi.. ali doce i tome kraj.

  • Pravi Dobrocinitelj, Dobricina ,Postenjacina hvala ti na svemu sto radis za svoj rvacki narod.sve si zbrino zaposlio u evropskoj uniji.

  • Kakvo zamrzavanje šta ti je treba povećat plate vidiš koliko su cijene otišle nemoj tako predsjedniče hvala na razumjevanju

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.