Čović, Izetbegović i Radončić: SBB ulazi u državnu vlast za desetak dana

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u petak u Mostaru kako bi rekonstrukcija Vijeća ministara BiH, odnosno ulazak Saveza za bolju budućnost (SBB) u državnu vlast, trebala završiti za desetak dana.

Čović je to izjavio novinarima nakon sastanka s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegović i predsjednikom Saveza za bolju budućnost Fahrudinom Radončićem koji je održan na marginama konferencije na temu “Konsenzus o preustroju ppolitičkog sustava 20 godina poslije Daytona”.

”Čini mi se da je došlo krajnje vrijeme da u Vijeću ministara i na svim županijskim razinama, kao što smo to uradili u Vladi FBiH, imamo Savez za bolju budućnost kao partnera”, kazao je Čović, dodavši kako ne postoji ni jedan razlog da ta koalicija ne djeluje na svim razinama vlasti u BiH.

”To bi bilo preznačajno zbog podjela nadležnosti, donošenja zakona (…) U tom duhu smo našli zajednički stav iako ima detalja koje još moramo dogovarati, no u suštini, idemo u tu proceduru kako bi to okončali što prije”, istaknuo je Čović.

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je kako se stvari oko ulaska SBB-a u vlast odvijaju brže nago što je očekivao.

Ustvrdio je kako je ovo prvi sastanak između njega, Radončića i Čovića te da će formiranje koalicije tj. ulazak SBB-a u institucije vlasti na svim razinama, krenuti već idućeg tjedna.

Na pitanje je li zadovoljan brzinom rekonstrukcije vlasti, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić (SBB) istaknuo je kako uspostava novih županijskih vlada, federalne, a sada i državne ide najboljom dinamikom.

Napomenuo je kako se ispunjava obećanje koje je dano građanima, a to je da to neće biti obična koalicija gdje će se pregovarati, već da će to biti koalicija gdje će se dogovarati na najbolji i najučinkovitiji način.

(Fena)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.