Novi Pravilnik o registraciji: Službena vozila drugačija od ostalih

Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine pokrenut će inicijativu o promjeni Pravilnika o registraciji vozila kojom će se napraviti razlika službenih vozila tijela uprave u odnosu na druga vozila.

Izvještajem revizije učinka o temi “Upravljanje voznim parkom u institucijama BiH” koji je napravio Ured za reviziju institucija BiH, ispitano je da li je nabavka i upotreba službenih vozila efikasno regulirana i organizirana, je li korištenje službenih vozila ekonomično te jesu li nadležne institucije poduzimale mjere koje su rezultirale efikasnijim upravljanjem i smanjenjem troškova službenih vozila.

S tim u vezi date su i preporuke institucijama vlasti za unaprjeđenje stanja.

Studija je pokazala da bi se uspostavom obvezujućih jedinstvenih pravila, adekvatnim nadzorom i monitoringom, nabavka i korištenja službenih vozila mogla urediti i organizirati na način kako je to urađeno u skladu s najboljim praksama razvijenih europskih zemalja.

Osim drugih mjera koje su već poduzeli Vijeće ministara BiH i druge razine izvršne vlasti od objavljivanja ovog izvještaja do danas radi daljnjeg unaprjeđenja Ministarstvo komunikacija i prometa BiH pokrenut će inicijativu za izmjenu načina registracije vozila organa uprave na svim razinama.

Inicijativa se, prije svega, odnosi na posebno označavanje vozila koja su registrirana od tijela uprave, gdje bi u procesu registracije tih vozila bila dodijeljena jedinstvena oznaka na osnovu koje bi se moglo razlikovati službeno vozilo tijela uprave u odnosu na druga vozila koja se koriste u prometu na putevima u BiH, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.