Čović i Cvitanović potpisali sporazum o suradnji dva HDZ-a

U utorak je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan sastanak izaslanstava HDZ-a BiH i HDZ-a 1990, na kojemu je potpisan sporazum o suradnji dvije stranke.

Na sastanku izaslanstva, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović, potpisali su sporazum o suradnji, s ciljem postizanja političkog suglasja u zaštiti interesa hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, a posebno u procesu Ustavnih promjena u kojim će hrvatski narod osigurati svoju punu jednakopravnost i suverenost s druga dva naroda i svim građanima na čitavom prostoru BiH, a koje će rezultirati održivom, demokratskom i europskom BiH, članicom EU i NATO saveza.

Sporazum se temelji na načelima jednakopravnosti, suradnji i preuzimanju odgovornosti za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, kao i za BiH u cjelini sa legitimnim predstavnicima druga dva konstitutivna naroda, a u skladu s voljom birača te odgovornostima, obvezama i pravima koja proizlaze iz rezultata Općih izbora 2018. godine.

Polazeći od istih programskih opredjeljenja, stranke potpisnice Sporazuma suglasne su da će potpuno koordinirano sudjelovati u procesu Ustavnih promjena, promjena Izbornog zakona, implementacije odluka Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava te da će usuglašavati svoje stavove po svim važnim pitanjima za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

Također, stranke se obvezuju donositi Odluke u zakonodavnoj vlasti u skladu s ovim sporazumom, te ostvarivati zajedničke programske ciljeve, ističe se u priopćenju nakon sastanka.

Temeljem rezultata Općih izbora 2018. godine, HDZ BiH i HDZ 1990 obvezale su se se na međusobnu suradnju, a sve u cilju ostvarivanja pune jednakopravnosti hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini i unapređenja demokracije te gospodarskog, socijalnog i kulturnog napretka Bosne i Hercegovine.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • Ljudi moi jeste naivni on izdao hrvate uvelicava slavlje srbske kraine i odlikovanja koljaca hrvata i dan dansa slobodno seta. I jos predstavlja vas marvu sitnog zuba. Hahahahahha bolje niste ji zasluzili.

  • Zašto je potreba posebna suradnja ovih dviju stranaka van HNS-a? Dobro, znamo da je HNS samo paravan kojim HDZ politički kontrolira sve druge partije s tzv. hrvatskim predznakom i da je to samo HDZ-ov odbor za unutarnju politiku u koji su uključeni i pojedini prvaci stranaka koje je većinom Čović utemeljio i blagoslovio(sa fra Ševom) i da nemaju nikakav stvarni utjecaj jer je snaga određena tzv, izbornim rezultatima, a svi dobro znamo kako kradezenjci ostvaruju svoje “izborne pobjede” tamo iza 19:00 sati kada se zatvore biračka mjesta. Cvitanović se očito prodao drugu Gagi, samo je pitanje čime ga kupi?

  • Mostarski igrokaz ,nisam kontra pokreta hdz ,ali ovo su mostarske (ciganske igre) sve u mostar ,škuturi recite tim jazavcim dosta ima i nas živi smo

  • „Mi članovi partije HDZ lažemo kako bismo obmanuli sebe, kako bi utješili drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, kako bi se ohrabrili, kako bi sakrili svoju bijedu i izdaju, lažemo zbog poštenja, lažemo po nalogu velikoga vođe. Lažemo zbog slobode svojih kriminalaca. Laž je vid kradezenjarskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno. Laž je kradezenjarski državni interes. Laž je u samom biću kradezenjca. U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina. Kradezenjca je toliko puta u povijesti spašavala laž” Kradezenjarska istina = laž.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.