Čović i Čavara čestitali Dan neovisnosti: I danas težimo BiH kao državi ravnopravnih naroda – Jabuka.tv

Čović i Čavara čestitali Dan neovisnosti: I danas težimo BiH kao državi ravnopravnih naroda

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović čestitao je Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine i tim povodom poslao poruku svim građanima.

Dan neovisnosti BiH podsjeća nas na začetak slobodne BiH kao domovine tri jednakopravna konstitutivna naroda satkane po mjeri svih njenih građana. Nastavljamo braniti vrijednosti utkane u naše temelje, posvećeni miru, napretku i euroatlantskom putu. Sretan Dan neovisnosti, napisao je Čović na svom Twitter profilu.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara istaknuo je značaj Referenduma o neovisnosti BiH na kojem su narodi i građani BiH iskazali svoje opredjeljenje za neovisnu BiH, državu ravnopravnih naroda i ravnopravnih građana, državu kakvoj i danas težimo, izvijestili su u ponedjeljak iz Ureda predsjednika FBiH.

Prije dvadeset i devet godina, održan je Referendum o neovisnosti Bosne i Hercegovine na kojem su se narodi i građani Bosne i Hercegovine odgovorom na referendumsko pitanje: “Jeste li za suverenu i neovisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda BiH – Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?”, odlučili da Bosna i Hercegovina bude neovisna, slobodna i međunarodno priznata država ravnopravnih konstitutivnih naroda i ravnopravnih građana koji u njoj žive. Referendumom o neovisnosti, Bosna i Hercegovina je izašla iz jugoslovenske državne zajednice, te je pružena mogućnost svim narodima i građanima u BiH da, na demokratski način, slobodno izraze svoju volju o budućnosti BiH, podsjetio je Čavara.

Po njegovim riječima, značaj Referenduma ogleda se i u tome da su narodi BiH iskazali svoje opredjeljenje za neovisnu BiH, državu ravnopravnih naroda i ravnopravnih građana, državu kakvoj i danas težimo.

Nažalost neophodno je još dogovora i kompromisa da BiH bude država u kojoj će svaki konstitutivni narod i svaki građanin moć ostvarivati prava koja im pripadaju, zaključio je predsjednik Federacije BiH.

Dan neovisnosti BiH: Službeno ga obilježava 51 % države

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • Drzava BiH kakvu vide bosnjaci nije pozeljna za hrvate. A hrvati su podrzali referendum o nezavisnosti i prvi stali u obranu od cetnika i JNA. Sada im se to obija o glavu. Srbi imaju svoje a bosnjaci od Federacije zele napraviti cisto svoj entitet gdje ce oni upravljati svime. Oni zele reci tko je za njih podoban i pozeljan hrvat a tko ne. Ocito onda hrvati u ovakvoj BiH i ovakvom politickom ozracju nemaju sto slaviti. Iz RS su protjerani a u Federaciji ih se zeli svesti na nacionalnu manjinu kao rome…

  • Pusi ku.ac Covicu Lopove izdajico… naroda sviga.. Nije te stid slovo prozborit… Zar nisi u ZG kod lesa dobrocinitelja… hrvata 🤣😂🤣😂

  • BiH je bila nezavisna u srednjem vijeku u njoj tad nije bilo muslimana danas je sve samo nezavisna nije slavi praznik koji pola države ne priznaje ima himnu koja nema riječi

  • Koji to Hrvat slavi sto je ta armija poubijala Hrvate i niko nije odgovarao. Vise su zla napravili negoli srbi. Srbi dobili preko tisucu godina zatvora za ubistva a muslici 50 godina svi zajedno. Sjeme zla su jos ono Alino keze uvodi arabine u HB za 20 godina ce biti Arabija a ne Bosna. Da ne kazem sta te tek Hrvatima biti u Hercegovini kad se ovi jazavci nasele koje uvodi ono Alino krmče.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.