Čović: HNS BiH daje posebne rezultate kad je u pitanju zajedništvo hrvatskog naroda | Jabuka.tv

Čović: HNS BiH daje posebne rezultate kad je u pitanju zajedništvo hrvatskog naroda

Dragan Čović
Uoči početka 8. zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora u izjavi za medije Dragan Čović je izjavio kako će Deklaracija o položaju Hrvata u BiH poslati jasne političke poruke svim političkim snagama u BiH.

Osnovne smjernice kroz ovih sedam točaka Deklaracije obuhvatit će sve segmente života kada je u pitanju unutarnji plan, tako i vanjska politika, euroatlantski put BiH, i na poseban način šalju poruku o položaju hrvatskog naroda. Uvjeren sam da je ono što smo napisali, uz neke moguće korekcije na Saboru, dobra osnova za partnerski odnos s predstavnicima bošnjačkog i srpskog političkog života, rekao je predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH uoči osmog zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u Mostaru.

Čović je rekao kako će Deklaracija biti usvojena konsenzusom te će, u skladu s tim, biti obvezujuća za hrvatske političke subjekte, potpisnike Deklaracije. Na zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora (HNS) se okupilo oko 600 izaslanika, predstavnika 14 hrvatskih političkih stranaka koje djeluju u Bosni i Hercegovini.

Poziv na zasjedanje dobili su svi izabrani dužnosnici političkih stranaka s hrvatskim predznakom koji su na proteklim izborima osvojili mandate u županijskim skupštinama, parlamentu Federacije BiH i parlamentu BiH, te općinski i gradski vijećnici koje su svoje mandate dobili na lokalnim izborima 2016. godine.

Vjerujem da ovim saborom šaljemo jednu veliku poruku za BiH i na osobit način za Hrvate u BiH. Vjerujem da smo izgradnjom institucije HNS od 2000. godine kad smo ustanovili, pa pokrenuli ponovno 2010. godine, danas na zavidnoj razini organiziranja koja daje svoje rezultate kada je u pitanju zajedništvo unutar hrvatskog naroda i borba za opće interese u europskoj BiH u kojoj će tri naroda biti konstitutivna bez obzira što tko god govorio o konstitutivnosti, rekao je Čović.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Još jednom se možemo uvjerit da je politika samo prodaja magle sirotinji koja mora otići odavde da bi preživila, dok magloprodavači pokupiše sve sebi i svojima.
    Stjeram sve u pizdu materinu!. Točka.

  • Rezultati broj zaposlenih u elektroprivredama ogroman kompetencije odlicne….placa radnika 450 do 1100 germa….placanja poreza smrtnih grijeh….raspodjela prihoda od pdv trla baba dlan….kontrola uma nacije svaka cast….kontrola zetova savjetnika i sefova raznih nula bodova…..nije problem u njemu vec u drugima…rezultat sve radi fotelje

Komentiraj: