Čović: Federacija će za 15 dana dobiti novog premijera

Iako se koalicija stranaka okupljena oko Osmorke jučer i službeno raspala nakon što je SDP BiH priopćio da partnerom više ne smatraju stranku “Za nove generacije”.

Osim toga nije poznato hoće li Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a kao ni ta stranka, bez ZNG-a, uspjeti formirati federalnu vlast, ali i ostati dijelom “Sedmorke”, Dragan Čović tvrdi kako će Federacija kroz 15 dana imati novog premijera.

Ja vjerujem da ćemo mi imati novog premijera FBiH u narednih 15-tak dana i onda ostaje dio oko rasporeda resora. To ne bi smjelo trajati duže od 20-ak dana, rekao je Čović za RTV HB.

Govoreći o suradnji s Vladom Hrvatske naveo je kako je dogovoreno otvaranje konzulata Hrvatske u Orašju do travnja ove godine.

Čović je rekao da je s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem razgovarao o velikim projektima u području prometne i energetske infrastrukture i ekologije gdje postoji velika mogućnost povlačenja sredstava iz EU, s obzirom na to da je BiH stekla status kandidata za članstvo u Uniji.

Spomenuo je i južnu plinsku interkonekciju Hrvatske s BiH, kao temu o kojoj se razgovaralo. Najavio je i kako će nositelji izvršne vlasti u BiH za desetak dana biti u Hrvatskoj, prenosi RTVHB.

(www.jabuka.tv)

13 komentara

  • Hrvatski narode nek ti je sve loše i naopako kad vam je ovo jugoslovensko smeće vođa.

    Debili samo novac vidite a svoju propast ne osjećate.

  • Ovaj ce se boriti do zadnjeg hrvatskog domoljuba u BiH i ugasiti svjetla. Ali i ovi dto su sve pokrali, prodali, izdali isto ih ceka i gore…

  • Svaka čast Predsjedniče. Plenković i ti uz pomoć dosta Hrvata ste spriječili da nas izguraju iz našeg prostora. Bog te poživio. Mnogi su lajali, lajali i lajali,…Vidimo da tiha voda brege dere i da ne odustaješ iako su se kajavci nadali zauzeti tvoje mjesto. Pripisuju ti jugoslovenstvo a lajavci se ni dan danas ne odriču tog jugoslovenstva odnosno bošnjanstva odnosno orjunaštva iliti napoličarstva koji ne znaju pronaći ni vrata na kući kamoli voditi dugoročnu politiku.

  • Za Ivu…je evo sve trče pa zapinju mladi školovani Hrvati dok je za vas lajavce,av, av,av, svi uhljebi i nitko ništa ne radi niti zna osim vas. Vidite koliko je muke, lobiranja, čekanja na stabilizaciju Hrvatske,….bilo potrebno kako bi se barem nešto riješilo. Engleski lord javno kaže da su upali u Hercegovačku banku tenkovima kako bi spriječili obnavljanje Herceg Bosne. Pored tog što su Hrvate vratili 10 godina u razvoju gospodarstva, mnoge nevine ljude iz banke su godinama gonjali po sudu. Svijet pun demokracije i nitko od tog “svijeta nakaradnog” da podigne tužbu protiv engleskog smeća. Vidite koliko je teško boriti se protiv svjetskog ološa i još imamo domaći ološ koji pokušava štogod oteti Hrvatima i imamo nap hrvatski ološ koji nam nastoji otežati u svemu još uvijek žaleći za Jugoslavijom

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.