Čolak: Zar nekome odgovara da BiH postane poput Mostara?

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda parlamenta BiH Bariša Čolak rekao je kako je ogroman problem što legitimno predstavljanje i osnovni princip da jedan narod drugom ne bira političke predstavnike još nije prihvatljiv za bošnjačke stranke.

Ukoliko to ne bude prihvaćeno, jednostavno ne možemo doći do rješenja za izmjene Izbornog zakona BiH, rekao je Čolak za Glas Srpske. Dodao je kako postoje šanse da ovaj zakon bude izmijenjen do općih izbora, ali da za to treba postojati politička volja.

Uporno se ponavlja, posebno od bošnjačkih stranaka, da prijedlog Hrvatskog narodnog sabora neće biti podržan. Nakon toga će na red doći zakon koji je predložila SDA i uvjeren sam da ni on neće dobiti podršku, barem ne u Domu naroda, i onda se postavlja pitanje gdje smo, kaže Čolak za Glas Srpske.

Naglasio je kako je rješenje moguće naći na tragu odluke Ustavnog suda BiH, koji je utvrdio da nema diskriminacije i da je sve usuglašeno s Ustavom BiH.

Očigledno je da još nema spremnosti da se stanje mijenja i da bude provedena odluka Ustavnog suda i da je na sceni želja da bude zadržan status quo. Zar zaista nekome odgovara da cijela BiH dođe u poziciju Mostara, upitao je Čolak.

Naveo je kako je međunarodnoj zajednici stalo da dođe do rješenja i konstantno pokušava pomoći, ali da rješenje moraju naći domaći politički subjekti.

Govoreći o koalicijskom partnerstvu na razini BiH, Čolak je rekao kako ponašanje stranaka postavlja pitanje je li partnerstvo iskreno i žele li zaista svi da BiH postane demokratska i europska zemlja.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

 • Naravno da odgovara,zašto političarima ne bi odgovaralo rasulo kao u Mostaru,tu se može uzima uzimati što hoćeš i koliko hoćeš.
  Bariša Bariša gnjido stara udbaška…

  2
  2
 • Naš dragi Bareša,22 god.ti i takvi kao ti se nama borite za prava i jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH-ni.Na kraju imamo da su pripadnici HVO-ne zločinci,koji su bili udruženi u zločinački poduhvat,mladi odlaze,stari mriju.Posavina izgubljena u ratu,Središnja bosna,Sarajevo,Tuzla itd.u miru…Što je ostalo Hercegovačko neretvanski kanton gdje će bošnjaci za 10 god.biti većina i ZHŽ-ja odakle narod,mladi sele,odlaze…Pripadnici HVO-e,bojovnici,časnici se progone i ostaje im da ih sude u Sarajevu po bošnjačkim pravilima ili da bježe u RH-ku,kao zvjeri…Kome je onda ovdje dobro,samo onim u politici i ratnim profiterima,tajkunima koji su bliski sa politikom…I političari i Crkva se ograđuju,distanciraju od običnog čovjeka,hrvata,katolika…Što smo puškom obranili vi ste nam svojom nesposobnom,ne dosljednom politiom,korumpiranim političarima sve profućkali,prodali…

 • A na ovo pitanje,zar nekome odgovara da Federacija postane kao Mostar,odgovor je veliko DA odgovara upravo vama političarima koji će te zadržati sva prava,funkcije,povlastice i moći raditi što hoćete tko i do sada ovih 22 god.od Dejtona na ovamo…Tu mislim na političare iz sva tri naroda…Ovo je ,,oaza,,za vas,radite što hoćete,kako hoćete i nikome ne odgovarate za nečasne radnje i lopovluk…Vama nije potrebano da razmišlja te o odlasku u NJemačku,Švicarsu,Dansku,Island itd.na privremeni rad…Vi sve to ovdje imate i više od toga za svoj nerad….

  6
  2
 • Odgovara,odgovara,tebi Bariša i svim političarima BiH-e.Neodgovara “običnim malim ljudima”,pa bili oni srpske ,bošnjačke ili hrvatske nacionalnosti.Škare su u krojača i on kroji i reže kako hoće.

  4
  2

Komentiraj: