Široki Brijeg: Poziv na sklapanje Ugovora o sakupljanju i odvozu komunalnog otpada

Ovim putem podsjećamo  javnost kako je JKP Čistoća d.o.o. Široki Brijeg ovlašteno od strane Gradskog vijeća Široki Brijeg za obavljanje komunalnih djelatnosti prikupljanja i odlaganja komunalnog otpada fizičkim i pravnim osobama na teritoriju Grada Širokog Brijega.

Sukladno čl. 84. Odluke o komunalnom redu ( Službeni glasnik Grada Širokog Brijega, broj: 4/2000 i 8/2014) obaveznik korištenja komunalne usluge sakupljanja i odvoza komunalnog otpada je svaka pravna i fizička osoba koja je vlasnik ili korisnik građevine, odnosno posebnog dijela građevine na području Grada Širokog Brijega, a koja proizvodi komunalni otpad.

Predmetnim člankom također je propisano da su Korisnici komunalne usluge dužni koristiti komunalnu uslugu organiziranog sakupljanja i odvoza komunalnog otpada, sklopiti ugovor s ovlaštenim isporučiteljom usluge te redovito i u roku plaćati račune komunalne usluge isporučitelju usluge.

S tim u vezi pozivamo sve obveznike korištenja komunalne usluge sa teritorija Grada Širokog Brijega koji još uvijek nisu sklopili ugovor da pristupe našim prostorijama na adresi:  Kranjčevićeva 1, 88 220 Široki Brijeg radi sklapanja Ugovora o sakupljanju i odvozu komunalnog otpada.

JKP ”ČISTOĆA” d.o.o. Široki Brijeg

Zoran Slišković, direktor

(www.jabuka.tv)

22 komentara

 • Pa pošaljite ugovore na kućnu adresu i dajte neki rok za potpisivanje, pa onima koji isti ne potpišu nemojte obavljati uslugu prikupljanja smeća….

  3
  2
  • …i još nešto. Svim neplatišama pošaljite kazne (bez prava žalbe). Još im objavite imena u novinama i na radiju. Oni koji pričaju da “ne proizvode otpad” naplatite dvostruku kazn, zato što lažu. Nama obitelji ni pojedinca koji ne proizvodi smeće i otpad. Prema tome, svi moraju plaćati. Da se uvedu kazne i da svi plaćaju, cijena odvoza smeća bila bi dvostruko manja.

 • 2014 god. smo komplet u selu potpisali ugovor o prikupljanju otpada od strane Čistoća – Š. Brijeg te smo tada stekli uvjete po ugovoru o mjesečnoj naknadi od 10 KM po kućanstva i svakih 7 dana odvoz smeća, ništa od toga se nije ostvarilo ni cijena ni rok odvoza, i dalje dobijamo račun od 16 KM i odvoz smeća vrše svakih 15 dana, jeli ovo vaša transparwntnost, mene kao građanina ne zanimaju vaše politike poslovanja i izgovori na taj ugovor, po tom ugovoru vas Čistoću možemo tužiti i dobiti povrat sredstava, pitam se: pošto naknadu naplaćivate u kešu da li ste i u knjigama prikazali naknadu od 16 KM ili nam uzimate u džep razliku od 6 KM po kućanstvu što mislim da je naj izglednije. Dosta sam napisao o vašoj nekulturi poslovanja sa građanstvom pa bi Čistoću molio da više ne šalje svoje uposlenike da kupi novac po kućama(keš) već da mi poštom pošaljete račun i da uplatim prwko banke.

 • Prikupljanje i odvoz smeća ne može nikako bit na dobrovoljnoj bazi. DONESITE ZAKON PREMA KOJEM SE MORA PLAĆATI, A ONDA ĆE SVI I KORISTIT TU USLUGU. NE MOŽE BIT VARIJANTA DA SE SMEĆE IDIVIDUALNO ODLAŽE, SPALJUJE I IZBACUJE IZ AUTA OKO PUTA.
  To je ipak prihvatljivije nego da sad cjepidlačimo oćel nemo nešto usput ukrast, a ukrast će to je sigurno. Samo je pitanje šta je manje zlo. Ako se problem smeća ne riješi svejedno nam nema opstanka ovde. Biće male plaće i demografija manje važne stvari u odluci di će mladi i pametni ljudi živit.

  Zdravi bili!

 • Ne potpisujte..ovako vas ne mogu tuziti..a kad imate ugovor mogu..kako to da se sad odjednom potpisuju ugovori znaci li to da su do sad iligalno naplacivali.

 • Oklen tebe Sliškoviću tamo?Doša po natječaju.Počisti najprije HDZ.Kako ćeš ti raditi po zakonu kada ti sam no na to mjesto po zakonu.

 • Poštovana gospodo iz čistoće, najprije riješite problem sa vašim inkasatorima koji račune dostavljaju iza 15 u mjesecu, a vi uredno obračunavate zatezne kamate. Ovo mogu dokazati i video zapisom.

  • Tako je anonimni brdjani su beznadezan slucaj i ovi iz Njemacke sto dodju svaki dan moj susjed pali i djaba mu fino govorit da donese kod nas jer mi placamo.Jok on zeze svaki dan i dusimo se dok ne ode nazad.Sta cu ako se vrati skroz morat cu ja ic radi paljevine najlona.

 • Imamo najgori vodovod, kanalizaciju i prikupljanje smeća od svih mjesta u Hercegovini. Ako je ovo troje mjerilo mi nismo ni G od Grada.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.