Članovi Predsjedništva BiH sa zlatnim kadetima

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović razgovarali su s košarkašima i rukovodstvom kadetske košarkaške reprezentacije BiH i Olimpijskog komiteteta BiH o uspjesima, ali i problemima s kojima se susreću u Košarkaškom savezu i Olimpijskom komitetu BiH.

Članovi Predsjedništva BiH čestitali su košarkašima osvojeno zlato na Europskom prvenstvu i izrazili ponos zbog velikog uspjeha mlade košarkaške reprezentacije i njihovog rukovodstva.

Marijan Kvesić, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH, izrazio je zahvalnost Predsjedništvu BiH za prijem i podršku bh. sportu. Kako je istaknuo, izvanredni rezultati bh. sportista, počevši od zadnjeg uspjeha kadeta košarkaške reprezentacije, uspjeha Amela Tuke na Svjetskom prvenstvu u Pekingu, uspjeha juniorske košarkaške reprezentacije na Europskom prvenstvu u Grčkoj, te drugi bh. sportski uspjesi, rezultati su kojima se BiH izuzetno promovirala i zahtjevaju ozbiljniji pristup bh. institucija bh. sportu, te više ulaganja.

Predsjednik OKBiH pozvao je Predsjedništvo da podrži bh. sportaše svojim prisustvom i na Zimskim olimpijskim igrama mladih 2016. u Lilehammeru, a poziv je upućen i za prisustvo na manifestaciji Izbora sportiste godine u decembru.

Glavni tajnik Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović i trener kadetske reprezentacije BiH Josip Pandža također su zahvalili za prijem i izrazili ponos zbog velikog uspjeha mladih reprezentativaca.

Članovi Predsjedništva BiH poželjeli su uspjeh kadetskoj košarkaškoj reprezentaciji, istaknuvši da je svojim rezultatima i timskih radom promovisala BiH na najbolji način, te su obećali pomoć i podršku institucija vlasti u daljnoj afirmaciji sporta u našoj zemlji, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

U ime člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića sastanku je prisustvovao savjetnik Predrag Grgić.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: