Članovi HSPF-a ugostili kolege iz Švicarske i Njemačke

Članovi Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF), predsjednik Goranom Kutle, potpredsjednik Ivan Kraljević, glavna tajnica Katarina Šušnja te članovi Marko Subašić i Bruno Bokšić jutros su u zgradi Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru ugostili četrnaestero studenata iz Švicarske i Njemačke.

Naime, predvođeni stažistima (Marlene Deuber and Hannah Schrievehoff) Perpetuum Mobilea – centra za zajednicu i razvoj iz Banja Luke od 6. travnja do 14. travnja u posjetu Bosni i Hercegovini borave studenti okupljeni oko organizacije IFIL (švicarska organizacija za međukulturalno upoznavanje). Kako je istaknula Marlene Deuber, poneseni lijepim iskustvima od prošlog boravka u BiH su došli iz prve saznati i naučiti s kakvim se izazovima mladi susreću u ovoj zemlji. O tim i sličnim pitanjima, pa i političkim uređenjima ovih dviju zemalja razgovarali su s članovima udruge Hrvatskog studentskog politološkog foruma, jedne od najaktivnijih udruga na mostarskom Sveučilištu.

Za ovu priliku HSPF je upriličio i posebno predavanje za svoje europske kolege. Predavanje na temu ‘Podijeljeni grad i podijeljeni osjećaji’ održao je doc. dr. sc. Mile Lasić koji je u svom kratkom predavanju govorio o Mostaru, podijeljenom gradu, cjelokupnom bh. društvu, ratnoj i postratnoj BiH, njezinim strahovima, ali i perspektivama u euroatlantskim integracijama. „Unatoč svemu, u BiH je strah iz rata zamijenjen nepovjerenjem u miru“ – poručio je Lasić.

„Sa zadovoljstvom smo ugostili naše drage kolege i drago mi je što se oni zanimaju za BiH i političku situaciju u njoj. Premda nismo imali priliku više ih upoznati i družiti se, vjerujem kako su u ovo kratko vrijeme imali što čuti od nas i našeg profesora Mile Lasića“ – kazao je jedan od domaćina, Goran Kutle, predsjednik HSPF-a.

(hspf.info/pogled.ba | Foto: Jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.