CK ŽZH: Evo kako možete pomoći izbjeglicama iz Ukrajine

Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke, nakon dolaska prvih izbjeglica iz Ukrajine u Međugorje, u konstantnoj je komunikaciji s kolegama iz CK općine Čitluk i CK Hercegovačko-neretvanske županije, kao i s predstavnicima drugih humanitarnih organizacija s ciljem zajedničkog i koordiniranog humanitarnog odgovora.

Na području Međugorja trenutno se nalazi 138 izbjeglica iz Ukrajine, koji su smješteni u 20 privatnih objekata, a velika većina njih su žene, majke i djeca.

Crveni križ općine Čitluk, uz podršku viših razina organiziranja Crvenog križa te drugih donatora, svakodnevno brine o svim izbjeglicama, kroz humanitarne robe (hrana, higijena, odjeća i obuća, dječje igračke) kao i kroz usluge obnavljanja obiteljskih veza Službe traženja Crvenog križa.

Crveni križ općine Čitluk pokrenuo je apel za prikupljanje humanitarnih roba, te se moli stanovništvo s područja općine Čitluk da donira materijalna dobra trajnijeg roka (hrana, dječja hrana, higijenske potrepštine i sl.). Sve donacije se mogu dostaviti u Hotel International Međugorje (preko puta crkve sv. Jakova u Međugorju) svakodnevno od 10 do 16 sati.

Svi oni koji žele pomoći, isto mogu učiniti uplatom donacija na donatorske račune Crvenog križa općine Čitluk (adresa: Kralja Tomislava 85, 88260 Čitluk): 3381 2022 0031 9591 (UniCredit Bank d.d. Mostar), 1610 0001 7923 0015 (Raiffeisen Bank d.d. BiH), s naznakom “Pomoć izbjeglicama i stanovništvu iz Ukrajine”.

Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke, zajedno sa svojom strukturom, kao i s drugim humanitarnim organizacijama s područja Županije Zapadnohercegovačke, poštujući koordinacijsku ulogu Crvenog križa općine Čitluk, će prikupljati humanitarne robe u koordiniranoj akciji kada se za tim ukaže potreba koja premašuje mogućnosti stanovništva općine Čitluk, uz napomenu da su skladišni prostori za prihvat humanitarne robe Crvenog križa općine Čitluk trenutno ograničeni. Molimo sve humanitarne organizacije s područja Županije Zapadnohercegovačke da nam se pridruže u koordiniranom humanitarnom odgovoru s jasnim ciljem dugotrajnije i sveobuhvatne pomoći izbjeglicama iz Ukrajine.

Pozivamo sve pojedince i udruge građana, koji žele i mogu, da svoje priloge uplate na donatorske račune Crvenog križa općine Čitluk, što je trenutno najbolji način pomoći, navodi se u priopćenju Crvenog križa ŽZH.

(www.jabuka.tv | Foto: Bernadett Szabo/Reuters)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.