Čitluk po prvi put ponosni domaćin državnog prvenstva u mažoret plesovima

Državno prvenstvo u mažoret plesovima po prvi put održat će se Čitluku 5.svibnja ove godine.

Za titulu najboljih u Brotnju natjecat će se više od 700 mažoretkinja iz raznih krajeva BiH.

Predsjednica Nacionalnog saveza mažoretkinja te voditeljica Čapljinskim mažoretkinja Alisa Cvitanović ističe kako je ovo značajan događaj posebice što se po prvi put održava u Brotnju  koje je od prošle godine novi član NMS-a.

Očekujem prije svega lijepu uspomenu kako za mene tako i za moje radne kolege, i ono najvažnije za naše mažoretkinje jednu uspomenu života vrijednu, te da će ovogodišnje državno prvenstvo mažoretkinja pokazati bogatu raskoš tradicije koju njegujemo dugi niz godina. Izaći pred mnoštvo ljudi, suce, visoke uzvanike i pokazati što sve znaš za nekih par minuta nije mala stvar i curama je potrebna podrška s tribina, međusobno navijanje, kazala je Cvitanović.

Također očekuje visoke uzvanike iz Hrvatske, Slovenije  ispred različitih saveza mažoretkinja, te twirling  klubova, stoga ne sumnja da će kvaliteta natjecanja biti na zavidnoj razini.

Među  700 mažoretkinja te 57 neformacija i 24 formacije stoje izuzetno jaki timovi, kaže Cvitanović. Poručuje da će to biti pravi spektakl koji vrijedi pogledati.

Na razini FBiH natjecanja u mažoret plesu održavaju se već 17 godina, a po drugi put u organizaciji NMS-a.

Voditeljica Čitlučkih mažoretkinja Anja Andričević ističe da organizacija natjecanja ide jako dobro,te da pripreme teku polako, ali sigurno.

Jako smo zadovoljni podrškom koju imamo od Općine Čitluk i naših dragih sugrađana. Od samog događaja očekujemo lijepo iskustvo kako za naše, tako i za mažoretkinje iz cijelog saveza. Nadamo se da će svi otići kući zadovoljni i da će Čitluk biti pun šarenila, pjesme, plesa i zadovoljstva,  kazala je Andričević.

U utrci za medalju će sudjelovati mažoretkinje iz Čapljine, Mostara, Gruda, Tomislavgrada, Stoca, Čitluka, Busovače te Uskoplja. Natjecanje će se održati u formacija i neformacijama gdje će mažoretkinje pokazati vješto rukovanje s pomponima i štapovima u kategorijama kadeti, juniori, seniori te prvi korak do osam godina za mlađu populaciju, piše Pogled.ba.

Nakon državnog prvenstva mažoretkinja, natjecateljice i njihove trenerice očekuje put na europski kup koji će se održati sredinom rujna u Vukovaru.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.