Čitluk: Mališani primili sakrament Prve svete pričesti

U župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku 71 prvopričesnik primio je danas sakrament Prve svete pričesti. Misno slavlje na kojem je 36 prvopričesnika i 25 prvopričesnica primilo sakrament Prve svete pričesti predvodio je fra Goran Azinović, župni vikar u župi Krista Kralja Čitluk.

Nakon što su djeca, odjevena u svečano ruho, u procesiji ušla u župnu crkvu, fra Goran Azinović započeo je misno slavlje na kojemu je propovijedajući poslao nekoliko snažnih poruka djeci i njihovim roditeljima.

Djeca pripadaju Isusu, poručio je na početku svoje propovijedi fra Goran i ispričao priču o susretu malenog dječaka i pape Franje tijekom kojega je mališan provjeravao može li njegov otac biti u Raju premda je bio ateist.

Pogledajte emotivnu reakciju Pape na uplakanog dječaka koji je dirnuo svijet

Nastavljajući svoju propovijed fra Goran je naglasak stavio na važnost molitve, a prvopričesnici su svečano obećali da će u svojim obiteljima u mjesecu svibnju moliti krunicu.

Mi ćemo svaki dan moliti krunicu sa svojom obitelji od sutra pa do kraja svibnja, jednoglasno su obećali mališani koji su pripremajući se za Prvu svetu pričest prikupljali novac za siromašnu djecu u Africi.

Dijete ne voli novac. Dijete voli nešto drugo, a to nešto drugo je ljubav…  Naučite svoju djecu da novcem pomažu druge a da zadrže ljubav i da ih novac ne zarobi. Zato dragi roditelji nikada u životu nemojte o novcu pričati pred svojom djecom. To vam je najvažnija lekcija. Nikada ne spomenuti riječ novac pred svojom djecom. Vaše će dijete vjerovati u riječ koju ste najviše puta izrekli , poručio je roditeljima fra Goran Azinović i pozvao ih da umjesto o novcu, putovanjima, odjeći i sličnom svojoj djeci govore o Isusu.

Također, fra Goran Azinovć pozvao je roditelje da mole za svoju djecu, te u završnom dijelu svoje propovijedi ispričao priču o Isusu – Dobrom pastiru.

Ako Isusu dopustite da vas nosi, onda će On vas nositi gdje On želi i to je najveća poruka života. Gdje te Isus želi, tu ćete biti, a ti ćeš Isusa grijati molitvom,  naglasio je fra Goran Azinović.

Tijekom svete mise prvopričesnici su za svoje roditelje i ostale vjernike upriličili prigodan program kojim su ujedno sudjelovali u molitvi vjernika, prinošenju darova i zahvali, kojeg je s prvopričesnicima s mnogo umijeća pripremila časna sestra Slavica Kožul.

Inače svojim nastupom u pjevanim dijelovima svete mise današnju svečanost uveličali su članovi Malog župnog zbora. Pred kraj mise sve okupljene Mali župni zbor oduševio je izvedbom skladbe „Dođite kličite Bogu svom“ s kojom će se čitlučki zbor predstaviti na Zlatnoj harfi, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.