Čitluk: Biskup Palić krizmao 63 krizmanika i krizmanice

U župi  Krista Kralja u Čitluku biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić, tijekom svečanog Misnog slavlja, podijelio je sakrament sv. Potvrde 63. krizmanika.

Uz biskupa Palića, u punoj crkvi Krista Kralja Misu su suslavili župnik fra Miro Šego i dekan don Đuro Bender.

Biskup Palić je nakon Evanđelja krizmanicima progovorio o samoj krizmi. Biskup je na krizmu u Čitluk došao u povodu 100 godina postojanja ove župe.

Ovo je bila prva njegova službena misa i prva župa u kojoj je održao misno slavlje. Iako je crkva bila prepuna i načičkana vjernicima, držalo je mjera koje su potrebite, piše Večernji list.

Nakon završenog slavlja novi biskup se družio s župnikom i osobljem župne crkve u Čitluku. Sve je proteklo u lijepom ozračju.

(www.jabuka.tv | Foto: Đani)


4 komentara

 • Dragi biskupe Petre,sve je ovo lijepo,ali vala si mogao doci i na sprovod fra Bernardu Maricu..
  Mogao si pokazati odmah na pocetku plemenitost i velicinu..steta pa nisi..Dragi Sirokobrijezani,pogotovo fratri s Brijega bilo bi fino da ste dosli ispratiti svog brata na vjecni pocinak,ali niste..A samo da napomenem da je fra Bernard iz Dobriča..

  • Kako će doći nekome ko je isključen iz franjevačkog reda.I šta ima to veze ako je iz Dobriča.
   Biskup ide na sprovod legalnim svećenicima,a ne neposlušnima.Šta će biti kada pomru i ovi ostali.Biće Grude i Čapljina bez svećenika.Doduše u Čapljini je ondje blizu pravoslavni hram,pa neka vas oni prosvjećuju.

   • U tebi je toliko mrznje,a tako malo Bozije providnosti..Ne brini se ti za nas iz Gruda,Bog ce upraviti s nama..Kako god nam je spremio ovu trojicu fratata,spremit ce i nove..
    Aristotel je govorio:”Drag mi je Platon,ali mi je draza istina”..Isus je istina i samo on moze suditi jesu li oni neposlusnici ili nisu..
    Dobric-ima veze,čovjek je bio Sirokobrijezanin po rodjenju i da mu nijedan brat fratar sa Brijega nije dosao je sramota po njih..
    Ne radi se ovdje o tome tko je u pravu ili krivu,vec o posljednjem ispracaju..
    Zalosno je da ismijavas pravoslavlje,zasto?Zar se i oni ne mole Bogu?!
    Tuzan si ti i ogorčen covjek..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.