Ćirilica u Vukovaru u lipnju

Hrvatski premijer Zoran Milanović najavio je da će natpisi u Vukovaru na ćirilici i srpskom jeziku biti postavljeni poslije drugog kruga lokalnih izbora u lipnju.”Ne želim da ta tema ‘intoksira’ kampanju, neka se izbori završe na miru, a nakon izbora će se provesti zakon”, rekao je Milanović u Bruxellesu.

On ističe da je ćirilica i hrvatsko pismo i da je pola srednjovijekovnih dokumenata napisano na hrvatskoj ćirilici, prenose hrvatski mediji.

Milanović je dodao da mnogi pokušavaju zloupotrijebiti uvođenje dvojezičosti i poručio da će provesti Ustavni zakon koji omogućava dvojezičnost.

Usprkos protivljenju nekih udruženja ratnih veterana i desničarskih stranaka, Vlada Hrvatske je više puta poručila da država neće odlagati primjenu Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina koji omogućava primjenu dvojezičnosti u Vukovaru.

Po posljednjem popisu, Srbi čine više od trećine stanovnika Vukovara. (Srna)

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

7 komentara

 • – Preneražen, osobno uvređen, kao jedan od ovlaštenih i legalno izabranih predstavnika Srba u Gradu Splitu i Dalmaciji, osobno i u ime obitelji, zahtjevam da javno osudite i dalje pokrenete svekoliku javnu osudu protiv Zdravka Mamića Izvršnog Direktora NK „ Dinamo“ iz Zagreba, a povodom njegove službene i javne izjave na zagrebačkom radiu „Sunset plavi“ kojom je madiokretskim i maloumno biranim rječima napao javnu ličnost Srbina Željka Jovanovića legalnog Ministra sporta itd., u Vladi Republike Hrvatske, slobodne domovine Hrvata ali stotine hiljada što hiljadama godina autohtonih to i ostalih u par sto godina novo-naseljenih Srba !

  Izjava kriminalca Zdravka Mamića nisu samo govor mržnje kažnjiv po KZ RH čl. 325. Njegove izjave su krajnje agresivne, vređajuće, opasne ne samo za sve Srbe ma gdje bili, nego posebno za Rpubliku Hrvatsku kako posebno s aspekta nogometne utakmice između Hrvatske i Srbije (slijedeći tjedan) a nada sve, ova izjava je direktni napad na razvoj i gospodarstvo Hrvatske vezano za slijedeću i budu turističke sezone te prekograničnu suradnju između Hrvatske i Srbije, koju svake godine zapapre pojedini neobrazovani diljaci profila Zdravka Mamića ! Ono što je dotični javno izjavio o cijenjenom gospodinu Željku Jovanoviću graniči sa najvećim naci-fašističkim izjavama ikada izrečenim protiv bilo kojeg pripadnika druge nacije od bilo kojeg ljudskog izroda Svijeta !!!

  Zdravko Mamić, inače poznat po „pametnim“ i omalovažavajućim izjavama protiv svih onih koji ne odgovaraju njegovim interesima i sili njegovog novca i lobija, a posebno onih koje ne može potkupiti na ovaj ili onaj način, ovom izjavamo konačno dokazuje da zaslužuje najveću moguću kaznu uz izgon iz lijepe naše Hrvatske, kao njen nedostojni građanin!

  Spasi nas Bože bjelosvjetskih budala i mediokriteta!!!

  Zahtjevam kao Srbin, od Vlade Republike Srbije kao matične otadžbine svih Srba, da se po hitnom postupku Zdravko Mamić proglasi „personom non grata“ u Republici Srbiji, sa zabranom ulaska i prelaska preko Republike Srbije, dok got je živ ! – navodi u javnom pismu Miroslav Jovičić.

 • što ovi bi opet progonili hrvate ovaj bi pokrenuo hajku na hrvate te poziva na hajku zar obvo nije dovoljno da ga policija privede i procesuira a mamić neznam što je rekao a to je njegov odnos i Jovanovuića i ako nije počinjena šteta nema ni kaznenog djela dok ovaj hrvatofopb bi opet hrvate izgonio iz domovine Bože nas čuvaj kad neće ova vlada

 • Majku vam jebem srpsku marvo ko vas stvorio trebalo vas je sve protrat na ne vraćati govna u lijepu našu i naseljavati ih đubrad jednu FUJJJJJ!!!

 • a bit će da je ona priča o prokletstvu nad hrvatskom istinita… ljudi,manje psovke,vise molite da nam na vlast zasjednu koliko -toliko ljudi zdravih životnih stavova koji vole hrvatsku.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.