Satirična pjesmica BBB o privođenju Zdravka Mamića

Izvršni predsjednik Dinama, Zdravko Mamić, danas će nakon noći provedene u pritvoru biti doveden na ispitivanje u zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo, koje bi trebalo odlučiti hoće li za Mamića tražiti određivanje pritvora zbog uvreda na račun ministra Željka Jovanovića.

Jedan od njegovih branitelja Mate Matić izjavio je danas Hini kako će Mamića sigurno danas privesti na ispitivanje ali još ne zna kada. Dodao je da su zvali sve institucije i da su se usuglasili kako je za Mamićev slučaj, kojeg se tereti za poticanje na nasilje i mržnju, nadležno Općinsko, a ne Županijsko državno odvjetništvo.

Županijskom državnom odvjetništvu potvrdili su da je za Mamićev slučaj nadležno Općinsko državno odvjetništvo. Tužiteljstvo će danas saslušati Mamića i zatim odlučiti o daljnjim koracima, rekao je odvjetnik Matić, ocijenivši kako ne vidi ni jedan opravdan razlog za Mamićevo pritvaranje jer je riječ o snimljenoj izjavi pa nema opasnosti od utjecaja na svjedoke, kao ni opasnosti od ponavljanja kaznenoga djela.

Mamić je jučer poslijepodne priveden na obavijesni razgovor u policiju nakon što je ranije u eteru Soundset Plavog radija iznio niz uvreda na račun ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, za kojeg je rekao da je ”hrvatomrzac”, “uvreda za hrvatski mozak” i “Srbin koji nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je malo dizao utege”.

Najnoviji Mamićev verbalni ispad naišao je na široku osudu javnosti, no njegovi odvjetnici pak, ocijenjuju, kako je riječ o “političkoj hajci” na Zdravka Mamića u kojoj svi žele “prikupiti bodove”.

I dok je Zdravko Mamić prenoćio je u zatvoru, jedan istaknuti pripadnik BBB-a na svom je Facebook profilu objavio pjesmu kojom se posprdno obraća izvršnom predsjedniku Dinama

Poznato je da su BBB-i i Zdravko Mamić daleko od međusobne ljubavi, a isto je tako poznato da u navijačkim redovima postoji širok raspon različitih tipova ljudi. Čini se, čak i potencijalnih pjesnika.

Jedan od njih, Thomas Bauer, napisao je ovu pjesmicu čovjeku protiv čije se vladavine u Dinamu već godinama bori:

Otišo si Zdravane jako nam je žao,
hrvatski si branitelj i nikad nisi krao.
Pakuju ti dušmani, sudbina im kleta,
krvna zrnca divljaju, domoljub im smeta.
Šta će oni jadnici, jak si kao stijena,
hrvatske ti budnice pjeva Lepa Brena.
Ne daj na se Zdravane, uvijek nosi zolju,
čuvaj se od očnjaka, oni bi da kolju.
Gdje su bili dušmani u Domovinskom ratu,
branio si Hrvatsku, i mamu i tatu.
Nitko da ti zahvali što si šverco cigarete,
umjesto da daju ti sjajne epolete.
Čisto sve u Dinamu i u Haenesu,
izmišljaju ti kaznene, a sve je po pe-esu.
Platio si poreza više nego Švecka,
čist si kao djevica, to ih jako pecka.
Izvezo si dječice za miljardu kuna,
oni jalni, nikakvi, mlohava im ćuna.
Plače cijela Hrvatska, od babe pa do klinca,
jedini on sretan je, diler s Remetinca.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.