Čilićev otac otkrio zašto je Marin izabrao Hrvatsku ispred BiH

“Federer je zaista pokazao jednu vrhunsku tenisku jednostavnost. Mislim da je bio perfektan. Jako smo sretni i zadovoljni s onim što je Marin pokazao. Sad su se stvari stabilizirale. Marin je sada staloženiji, smireniji i hladnije glave. Mislim da je spreman i napasti broj 1“,  otkrio je u razgovoru za Sportsport.ba otac Marina Čilića Zdenko o nedavno izgubljenom finalu sina na Australian Openu.

Čilićev otac uvjeren je da se Marin može uključiti u borbu s Federerom i Nadalom.

“Mislim da su Marinu na dohvat ruke i mislim da to on može. Ali, opet, oni su zaista fenomenalni, ali mislim da vrijeme svoje čini, mlađi dolaze na scenu. Ja mislim da je, što se toga tiče, Marin u prednosti u odnosu na njih dvojicu. Hoće li će ih prestići ove godine, ja se zaista nadam… A, hoće li će to biti, teško je reći…”

Otkrio je Zdenko Čilić i zašto je njegov sin izabrao Hrvatsku ispred BiH.

“U tim ranim počecima, mi smo bili inicijatori da osnujemo Tenis savez BiH, zajedno s Dodigom. Tada smo krenuli da se udružimo i da nastupimo zajednički i to je jako dobro funkcioniralo. Već se u ranoj fazi vidjelo da imamo jako puno talentiranih tenisača, među njima i Marin i još neki tenisači iz Sarajeva i Tuzle. Marin je igrao za tenisku reprezentaciju BiH. To je bio uzrast do 14 godina, a Marin je imao 12. Tada je za Srbiju igrao Đoković. Ali, u tom momentu se moralo krenuti dalje. Jasno je bilo da on više ne može ostati u BiH, ako želi napredovati i ako želi ići rame uz rame sa najboljima. To je bilo nemoguće u BiH. U Hrvatskoj smo dobili bolje uvjete i mislim da se nisam prevario. A, iz ove perspektive je teško reći da li bi on danas bio treći na svijetu. Svako ima svoj put, a mi smo izabrali taj put i mislim da nismo pogriješili…”

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.