Čiji je antifašizam u Mostaru?

Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom obilježen je i na poznatom nacionalnom spomeniku antifašističke borbe Partizanskom spomen-obilježju u Mostaru. Ali bez predstavnika hrvatskih političkih stranaka i lokalnih vlasti, prenosi Deutsche Welle.

Mostarski profesor i akademik Slavo Kukić član je ‘Mostarskog kruga’, udruženja koje je zajedno sa Centrom za mir i multietničku suradnju među inicijatorima obnove Partizanskog groblja. Na pitanje jesu li Bošnjaci monopolizirali Partizansko groblje, postavlja zanimljivo protupitanje, piše Večernji List.

To što dio Mostaraca, u pravilu Bošnjaci, taj dan obilježava i to baš na Partizanskom groblju, a dio, u pravilu Hrvati, od tog spomenika bježe k’o đavao od krštene duše, podatak je koji za mostarske Hrvate, neka mi oproste, nije ni malo afirmativan. Možda je najispravnije postaviti pitanje zbog čega ja ili mi, to ne činimo?, pita Kukić.

Njegov kolega sa Sveučilišta Mostar, prof.dr. Mile Lasić kaže izravno kako je upravo Partizansko groblje idealan toponim za manipulaciju Mostarom u kojem su tobože njegovi građani podijeljeni na antifašiste i fašiste.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Kaže premijer Novalić da su se partizani borili,ovi njegovi na skupu u Mostaru protiv Antifašizma….Čovjek,tuco-muco i na kraju reče istinu,bolnu za neke…Neki kažu,izletilo mu,desio se gaf,a tko će znati,možda Novalić stvarno tako misli…Što da je nekom hrvatu,na ovako važnoj funkciji izletilo…Požderali bi ga sarajevski,,bošnjački,,mediji…Ovako opet muk…Merkel juče obavi,razmijeni dosta toga sa Bakirom o posjeti,Erdogana,mitingu u Sarajevu i opet muk…Kao da se ništa nije desilo…Ali zato Slaven Kovačević i njemu slični opet prdi o HDZ-ci,Čoviću itd…Dežurni komentatori,,lojavci,,za ćevape u samunu i nešto honorara…

  • Bolesni majmune idi se ljeci na psihijatriju sa svojim prijatejima ljubiteljima bolesnih kretenskih nasilnih fasisticko nacistickih ideja .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.