Cijene stambenih nekretnina porasle za više od 9 posto

Cijene stambenih nekretnina u EU i eurozoni porasle su u trećem kvartalu 2021. godine, najsnažnije u više od 15 godina, pokazao je izvještaj Eurostata.

Na nivou EU cijene stambenih nekretnina porasle su u trećem prošlogodišnjem tromjesečju 9,2 posto u odnosu na isto razdoblje godinu prije, najsnažnije u malo više od 15 godina.

U drugom tromjesečju uvećane su 7,4 posto, prema revidiranim podacima. U eurozoni cijene su u trećem tromjesečju porasle 8,8 posto, najsnažnije od 2005. godine kada je Eurostat počeo prikupljati podatke.

U drugom prošlogodišnjem tromjesečju uvećane su na godišnjem nivou 6,8 posto. Sve su zemlje EU osim Grčke, čiji podaci nisu bili dostupni, bilježile rast cijena stambenih nekretnina u trećem tromjesečju u odnosu na isto razdoblje godinu ranije, a u njih pola stopa rasta bila je veća od 10 posto, napominju u Eurostatu.

Najviše su porasle u Češkoj, za 22 posto, u odnosu na isto razdoblje 2020. Slijede Litvanija i Estonija s rastom cijena za 18,9, odnosno 17,3 posto, te Nizozemska gdje su porasle 16,8 posto.

U Hrvatskoj su cijene stambenih nekretnina u trećem prošlogodišnjem kvartalu porasle za devet posto u odnosu na isto razdoblje 2020, najsnažnije od početka 2020. godine.

U drugom tromjesečju uvećane su 6,5 posto. Najblaže su porasle cijene na Cipru, za 2,2 posto, a slijede Italija i Španjolska s rastom cijena stambenih nekretnina za 4,2 posto, prenosi SWOT.ba.

(www.jabuka.tv)4 komentara

  • nek podižu, PA VALJDA JE NAJVEĆEM DEBILU JASNO DA SE RADI O PERARČINI NOVCA..dakle ide to ovako (za ove polu-debilne a ima ih): pajdo nakrade para, ovako ili onako nebitno i legalizira ih kroz kupovinu stana, istina ne bude stan na njemu bude na dedi koji ima 89 godina i mirovinu od 380km, ali ima stan od 400m2 na najluksuznijoj lokaciju u gradu, ponekad dedo iz čarape “izvadi” još koju ušparanu markicu pa ima još koji stan na sebi (il punac, isto ti ga to bude)

  • I kad se sve to pokupuje i proda biće trka za starim kućama sa komadom zemlje da možeš vrta malo posadit. Kad smo glupi ljudi, ko ovce nas vodaju

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.