Cijene goriva u FBiH pale prvi put od prosinca 2016.

Cijene goriva na benzinskim pumpama u Federaciji Bosne i Hercegovine pale su za pet feninga prvi put od početka prosinca 2016.

S obzirom na stabilni period cijena koji je trajao od prosinca 2016. do ožujka 2017. godine, vrijednost goriva na pumpama u FBiH nije se mijenjala nekoliko mjeseci.

Upravo zbog spomenutoga kraja stabilnoga perioda koji je okončan naglim padom cijene barela početkom ožujka, vlasnici pumpi odlučili su uskladiti cijene s novom vrijednošću crnoga zlata na svjetskim burzama, koja u trenutku pisanja ovoga teksta iznosi blizu 47 dolara (WTI), odnosno blizu 50 dolara (Brent), piše Klix.ba.

“Prošloga tjedna došlo je do smanjivanja cijena za derivate za po pet feninga na više od 50 posto pumpi u Federaciji BiH. Ostale pumpe najavljuju promjene u ovom tjednu”, potvrđeno je za Klix.ba iz Odsjeka za cijene pri Federalnom ministarstvu trgovine.

S obzirom na to da je posljednja zabilježena prosječna vrijednost goriva u Federaciji Bosne i Hercegovine (30. siječnja) iznosila 1,90 KM za dizel, 1,95 za benzin 95 i 2,10 za benzin 98, možemo zaključiti da će novi prosjek biti 1,85 KM, 1,90 KM i 2,05 KM.

(www.jabuka.tv)
3 komentara

  • Zato početkom idućeg mjeseca stiže harač od 15 pfeninga za autoceste. Jebes ti takvu državu, pravi autoceste od naših para po kojima se niko ne vozi a jos malo od onih koji zalutaju na njih, naplati masno cestarinu

  • za anonimno;
    a znaš što je još gore od svega što si naveo? neće im doteći pa će dignuti kredite za autoceste zbog kojih će namete opet po nama opalit! i…nakon nekih 30-40 godina kada napokon završe taj autoput kroz BiH, neće smanjiti niti jedan trošak što su ga digli od početka gradnje! pa se neki čude što mladi odlaze iz BiH… c c c c

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.