Granična policija izuzela cigarete u vrijednosti 30.000 KM

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine u subotu su, u suradnji sa službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo i Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije, spriječili krijumčarenje 7.400 kutija raznih vrsta cigareta bez trošarinskih markica.

U prvom od dvaju slučajeva koji su međusobno povezani, krijumčarenje je otkriveno na području Hadžića kontrolom Renaulta, bh. registarskih oznaka. Vozilom je upravljao bh. državljanin D. P. (1981.), a s njim je bio i G. K. (1966.), također državljanin BiH.

Drugi slučaj krijumčarenja otkriven je u Uskoplju, prilikom pregleda vozila Kia kojim je upravljao V. L. (1984.) i Forda kojim je upravljao Đ. K. (1993.), državljani BiH.

Procijenjena vrijednost prokrijumčarenih cigareta je 30.000 KM. Cigarete su privremeno izuzete. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo “krijumčarenje”, protiv D. P., G. K., V. L. i Đ. K. bit će dostavljen izvještaj Tužiteljstvu BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.