Cijene goriva u BiH uskoro niže od dvije marke

Uz novi pad cijena sirove nafte, koji je uslijedio nakon kratkotrajnog skoka cijena uslijed napada Saudijske Arabije na Jemen, benzinske crpke u Federaciji BiH uglavnom stagniraju.

Ipak, pojeftinjenje benzina na benzinskim crpkama izvjesno je zbog činjenice da je na adresu Ministarstva trgovine FBiH došlo nekoliko zahtjeva za snižavanje cijena.

Kako je za Klix.ba potvrdila Lela Glibo, šefica Odsjeka za cijene u Sektoru za cijene i analizu tržišta, neke kompanije su zatražile pojeftinjenje od pet feninga.

S obzirom na cijene goriva tijekom vikenda, sljedećeg tjedna možemo očekivati njihov pad ispod psihološke granice od dvije konvertibilne marke. Ipak, nije poznato koliko će se te cijene zadržati na cjenovnicima benzinskih crpki.

Cijene sirove nafte pale su na oko 55 dolara nakon što su 25. travnja skočile na oko 59 dolara po barelu.

(Klix.ba)

5 komentara

  • Zanima me samo jedna stvar, kada je već Gazprom na ovoj slici. Kako to da je recimo u Bosni, Banja Luci… gorivo 1.80km(ovisi) a kod nas iznad 2km a ista crpka, u istoj državi 🙂

    • koje domaće???? ….ako nisi znao INA je Mađarska, i svi uzimaju gorivo sa istoga mjesta…ako imaš nekoga u carini/špediciji raspitaj se malo pa će ti biti jasno…i da pojasnim i tebi g.SS Sturmfuhreru: slobodno formiranje cijena na tržištu iliti neolibaralni koncept kapitalizma u prijevodu znači sljedeće: (usko vezano za gorivo): država kaže nama akcize i PDV na gorivo fixno (nema veze što je to duplo oporezivanje i suprotno važećem zakonu) a Vama kako Vi vidite..i onda gospoda sjednu i dogovaraju se kako im volja, nelojana konkurencija nije dozvoljena takvima se brzo stane u kraj (BH verzija samoodrživoe nivelacije tržišne ekonomija)…

Komentiraj: