Cigarete bez markica su krivotvorene i opasne

Fabrika duhana Sarajevo d.d. priopćila je da su njihovi proizvodi proizvedeni po vrhunskim recepturama od najkvalitetnijih domaćih i uvoznih duhana, originalno upakirani u različite pakovne jedinice, te da ih distribuiraju isključivo putem regularnih kanala prodaje: malih i velikih trgovina, kioska, tržnih centara, benzinskih postaja, a označeni su zakonom propisanim trošarinskim markicama i proizvođačkom deklaracijom.

Ističu da svaki proizvod koji ne sadrži spomenute elemente nije proizveden u Fabrici duhana Sarajevo i predstavlja krivotvoreni proizvod. FDS se oglasio s obzirom na sve učestalije prijave građana da pojedinci neovlašteno vrše usluge “dostave na kućnu adresu” duhana navodno proizvedenih u Fabrici duhana Sarajevo d.d.

Također, skreću pozornost potrošačima da je prodaja proizvoda pod robnom markom FDS-a na bilo koji drugi način izvan spomenutih kanala prodaje, nelegalna i podliježe kaznenoj odgovornosti. Dodatno, upozoravaju da su duhani koji se prodaju na nelegalne načine nekvalitetni, nekontrolirani, nisu propisno tehnološki obrađeni, uz to i tretirani štetnim kemikalijama, te predstavljaju veliku opasnost po zdravlje svih koji ih konzumiraju.

Na bazi analiza uzoraka “krijumčarenih duhana” koje su prikupili na brojnim prodajnim mjestima u BiH, a koje su urađene u akreditiranim laboratorijama za kontrolu duhana u Njemačkoj, sa sigurnošću tvrde da isti sadrže ostatke teških metala, smrtonosno opasnih pesticida, te kemijske supstance koje ozbiljno mogu narušiti zdravlje konzumenata.

S obzirom da prodaja krivotvorenih duhanskih prerađevina na crnom tržištu, osim što šteti ugledu vrhunskog proizvođača kakav je FDS, postaje ozbiljan društveni problem s karakteristikama organiziranog kriminala, iz te kompanije ponovno apeliraju na sve odgovorne osobe, tijela i institucije da učine maksimalne napore da zaustave ovu i slične protuzakonite prodaje.

”U prvom redu očekujemo hitnu intervenciju policijskih tijela, tržišnih i ostalih nadležnih inspekcija, Uprave za neizravno oporezivanje, entitetskih ministarstava zdravstva itd. na suzbijanju ove pojave koja može imati katastrofalne posljedice najprije po zdravlje građana, a zasigurno i na punjenje proračuna BiH”, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću FDS d.d.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • ” te predstavljaju veliku opasnost po zdravlje svih koji ih konzumiraju.” – Za razliku od FDS cigareta, koje su odlične za zdravlje.

  • ha znate o čemu se tu radi da vam čiča dočara,tzv.država poskupila cigare po kozna koji put i sad tim neukim ljudim što to rade nije jasno kako je u kasi manje para a tribalo bi bit više,oni bi sad da narod puši košto je i pušio e nemože to tako pajdo,neko se okanio,neko smanjio,neko kupuje duvan na crno,neko ovo,neko ono,samo sve ih je manje koji kupuju regularno,e to vam je posljedica vašeg poskupljivanja,sad bi natrali narod da puši košto je pušio ha ha,nemože to tako pajdo ne da nećete imat više u kasi već čak i manje nego prije poskupljenja,poskupljenjem se ništa ne dobiva samo smanjujete potrošnju,nemoguće da to nemožete shvatit

  • Čiča je 100% u pravu! Isto “misle” i kad smanjuju place. Ne moze im u glavu da cim manje naplatis da prisilno manje i trosis. Kad manje trosimo manje je novca u opticaju a time manje novca ide i u drzavnu blagajnu bilo kroz pdv ili druge dadzbine. Ako im je u interesu da mladi ostanu ovdje moraju mjenjat stvari inace ce za 30godina bit 100 puta gore nego sad jer nece im imati tko puniti drzavne blagajne pa sta onda? Rat!? Raspustanje drzave!? Ili oboje!?

  • “te predstavljaju veliku opasnost po zdravlje svih koji ih konzumiraju.”

    Sta sve cigarete ne predstavljaju opasnost ili sam ja dosad zivio u zabludi hahahah

  • neka škije koju švercaju naši drotovi jer njima je to lakše nego običnom seljaku..Uvežeš se sa kamiondžijama iz Bosne i natrpaš desetak vreća po 50 kg.Nemaju pojma gazde za koje voze šta im rade vozači.A isti je svaki duvan.Najgore je što ovaj policijot ne prodaje svoj nego odozgo virdžiniju .Ali drugi put neće proć to jer se sve zna.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.