Cico dao ostavku: Logično je da odem, to bih učinio i da smo pobijedili

Kao igrač, Cico Kranjčar osjetio je najteži poraz Dinama na Kantridi, 1978. izgubio je 4-0. Kao trener, opet je u Rijeci doživio tešku blamažu. Izgubio je 5-2 i morao otići s klupe.

Loše, da ne može biti lošije. Bezidejno, da ne može biti bezidejnije. Tako je Dinamo izgledao na Rujevici, u utakmici o kojoj je ovisio Kranjčarov posao. Zapravo, već nakon 33 sekunde, koliko je trebalo Rijeci za prvi gol, Cico je znao što mu se sprema. Nitko od igrača nije igrao kao da mu želi spasiti “glavu”. Igrali su kao da ga se žele riješiti. Shvatili su to i riječki navijači, te kod 3-0, počeli skandirati “Cico, ostani”. Nije ostao.

– Bio je veliki pritisak, izdržao sam to, ostvario sam rezultate u koje se nije vjerovalo, a sad je bolje da se maknem i omogućim da netko drugi napravi bitan rezultat. Hvala svima. Iako neki mediji špekuliraju, ovo nema veze s upravom, ovo je moja odluka. Već sam rekao, kad neću biti zadovoljan i sretan, maknut ću se sam. Nesretan sam, žao mi je zbog poraza kao dinamovcu, potekla mi je suza kad sam išao našim navijačima zahvaliti. Da smo i pobijedili večeras, isto bih napravio – poručio je Cico.

U 16 utakmica na klupi Dinama imao je 11 pobjeda i dva remija i tri poraza. Tri kobna poraza. 
Uveo je momčad u Ligu prvaka, omogućio klubu financijsku injekciju, no to nije bilo dovoljno. Istina, Dinamo nije igrao u bajno, no prodali su mu dva najbolja igrača, Pjacu i Roga, a i daska pod njim od prvog je dana bila puna sapuna. Prvo mu je Marijan Vlak, prvi suradnik i suigrač iz 1982. javno zamjerio na igri, potom mu je leđa okrenuo predsjednik Mirko Barišić, da bi ga na kraju, tako se čini, izdali i igrači. Tko će ga zamijeniti? Kako stvari stoje, momčad bi trebao preuzeti Marijan Vlak, no Dinamova uprava drži u rukavu još nekoliko rješenja… Jedan od njih je i Cicin pomoćnik Željko Sopić.

– Nakon poraza od Osijeka i Lyona potencirao se moj nedekvatan učinak i rezultat. Ja sam to prihvatio, a nakon ove utakmice došao je trenutak da nakon trećeg poraza zahvalim ljudima u Dinamu što su me doveli i dali mi priliku. Nadam se da sam dolaskom napravio izlazak prema Europi i ovim se porazom opraštam. Zahvaljujem svima, igračima, publici i medijima – rekao je Cico. I otišao.

Ostavio je Dinamo na trećemu mjestu prvenstvene ljestvice. A za to vrijeme Rijeka slavi. Dinamo je dočekala kao vodeća prvi put nakon 1999., a i igrala je kao te 1999… Rujevica se polako pretvara u ukleto mjesto za Dinamo, koji nikad još nije pobijedio na “zamjenskom” Rijekinom stadionu. A sad su počeli padati i treneri…

(24sata.hr)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.