Apple bi u posljednjem kvartalu mogao prodati više od sto milijuna iPhonea

Nakon dva razočaravajuća kvartala u kojima je Apple po prvi puta u povijesti zabilježio smanjenje prodaje iPhonea, većina analitičara nije bila previše optimistična niti uoči predstavljanja iPhonea 7 i 7 Plus. O ovim su telefonima mediji prije predstavljanja pisali kao o ‘dosadnim’ modelima u kojima će Apple nadograditi već postojeće opcije, ali neće predstaviti nikakve novitete koji bi privukli nove korisnike. No, nakon prvog prodajnog vikenda, očekivanja analitičara su se promijenila – osim velike potražnje za novim telefonima, Apple je dobio neočekivanu ‘pomoć’ i od Samsunga.

Naime, iz IBK Investment & Securitiesa kažu kako će se dio (potencijalnih) kupaca Samsungovog Galaxyja Note 5, zbog problema s baterijom zbog kojeg je ova kompanija već najavila povlačenje više od 2 milijuna telefona, okrenuti Appleu i novom modelu njihovog iPhonea. Očekivane narudžbe Appleovih komponenata porasle su za skoro 25 posto te sada u ovoj kompaniji vjeruju kako bi Apple u posljednjem kvartalu ove godine mogao prodati više od sto milijuna telefona.

Kim Ji-san iz Kiwoom Securitiesa, iako ne želi govoriti o konkretnim prodajnim brojkama, vjeruje kako će prodaja sedmice u posljednjem ovogodišnjem kvartalu nadmašiti prodaju modela 6S i 6S Plus (tada je prodano skoro 75 milijuna ovih uređaja), na što upućuje i velika potražnja za ovim telefonima u SAD-u i Kini. Također, s obzirom kako većina korisnika potpisuje dvogodišnje ugovore s mobilnim operaterima, ove bi godine milijuni ljudi koji su kupili iPhone 6 mogli zamijeniti ovaj model sa ‘sedmicom’, što će također utjecati na veliku prodaju iPhonea 7 i 7 Plus.

Velika popularnost, odnosno velika potražnja za ovim modelima utjecali su i na cijenu dionice Applea koja je porasla za više od jedanaest posto prošlog tjedna.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.