Cibona na koljenima: Ivan Velić i svi zaposlenici dobili otkaz – Jabuka.tv

Cibona na koljenima: Ivan Velić i svi zaposlenici dobili otkaz

Pandemija koronavirusa i obustavljanje svih sportskih natjecanja doveli su većinu klubova u probleme.

Tako je dvostruki prvak Europe KK Cibona zbog financijskih problema poslao sve ljude iz radne zajednice, uključujući trenera Ivana Velića, na burzu.

Mjera je to na koju su zbog krize – kako je potvrdio direktor Domagoj Čavlović – u klubu bili prisiljeni

Kako tportal doznaje, Cibonu je kriza zbog pandemije koronavirusa poprilično uzdrmala jer nemaju novca za isplatu plaća zaposlenicima, među kojima su se, osim kuharica, fizioterapeuta i tajnica, našli glavni trener prve momčadi Ivan Velić i njegovi pomoćnici Bariša Krasić i Leon Subotić – pa im je tako uručen otkaz. Jednostavno je kriza napravila svoje i popularni zagrebački klub našao se na koljenima…

Ovu mjeru bili smo prisiljeni poduzeti kako bi ljudi imali sigurne prihode i naravno da nije riječ o trajnim otkazima, nego je ovo privremena mjera koja će trajati do okončanja pandemije koja nas je sve zahvatila, kazao je za tportal direktor Domagoj Čavlović.

Grad Zagreb, tj. pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić, zbog krize je obustavio sve isplate prema sportskim klubovima, pa tako i prema Ciboni, stoga je trofejni zagrebački klub preko noći upao u velike probleme.

Proračun kluba od 12,5 milijuna kuna bio je ionako nategnut, a nakon ovoga nitko ne zna što će biti sa zaposlenicima kada kriza prođe, niti igrači znaju koliko će dobiti od deset dogovorenih rata (plaća). Prema nekim izvorima bliskim igračima, pregovara se s njima da dobiju manji broj dogovorenih rata, čega su vjerojatno i sami svjesni. U svakom slučaju, svatko je na gubitku…

Ako Hrvatski košarkaški savez primjerice zbog pandemije koronavirusa prekine sezonu, jasno je da će i igrači ostati bez većeg iznosa novca.

Kako je i potvrđeno tportalu, direktor Domagoj Čavlović morao je sve ljude poslati na burzu iako su pokušali pronaći način da iskoriste novu mjeru Vlade RH s isplatom minimalne naknade kako bi svima sačuvali radna mjesta, ali zapelo je s papirologijom (manjak prihoda) jer je Cibona tek nedavno izašla iz predstečajne nagodbe.

Nadam se da će sve vrlo brzo doći na svoje, dodao je Čavlović.

Tako je donesena nepopularna mjera i od 1. travnja 2020. svi zaposlenici (nije prvotravanjska šala!), njih desetak, poslani su na burzu. Jedini koji su ostali u klubu su direktor Domagoj Čavlović kao odgovorna osoba te treneri koje plaćaju Grad Zagreb i Košarkaški savez Grada Zagreba.

Nema sumnje da će predsjednik, prof.dr.sc. Mladen Bušić, inače ravnatelj Kliničke bolnice Sveti Duh, te direktor Domagoj Čavlović što prije pronaći rješenje kako da klub, koji je ponos Zagreba, izvuku iz krize.

Košarkaš, dizajner, inženjer građevine, sve to je Dalibor Peršić

(www.jabuka.tv)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.