ChatGPT još uvijek ne zadovoljava standarde točnosti podataka

Unatoč provedenim naporima u rješavanju problema davanja netočnih podataka, čini se da će tvrtka OpenAI morati još poraditi na usavršavanju ChatGPT-a po tom pitanju, barem kad je riječ o Europskoj uniji.

Radna skupina nadzornog tijela Europske unije za privatnost rekla je da nedavni napori OpenAI-ja u ublažavanju rizika od proizvodnje činjenično lažnih rezultata njihovog naširoko popularnog chatbota ChatGPT-a, nisu bili dovoljni da osiguraju usklađenost s pravilima EU-a o podacima.

Iako su mjere, poduzete radi usklađivanja s načelom transparentnosti, korisne za izbjegavanje pogrešnog tumačenja rezultata ChatGPT-a, one nisu dovoljne za usklađivanje s načelom točnosti podataka, ističe se u izvješću navedene radne skupine, objavljenom u petak na njihovoj web stranici, prenosi Reuters.

Zajedničke istrage koje provode nacionalna nadzorna tijela EU-a za zaštitu privatnosti još su u tijeku, navodi se u izvješću, dodajući da stoga još nije moguće dati potpuni opis rezultata.

OpenAI svrgnuo kreatora ChatGPT-a

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

1 komentar

  • A nemoj. Jer ga pune lazima oni koji se bore protiv “desinformacije”. Oni, koji muljaju non-stop o “demokraciji” i “ljudskim pravima”, a ukracuju informacije, negiraju ljudska prava i vode u jednoumlje i fasizam, zvani “anti-fasizam”.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.