Četvrta eksplozija bombe u Teksasu ovog mjeseca

Nova eksplozija u Austinu, Teksas teško je ozlijedila je dvoje ljudi, samo nekoliko sati nakon što se policija izravno obratila nepoznatom počinitelju koji je od početka mjeseca postavio već tri paketa-bombe i ubio dvoje ljudi.

Policija u ovom američkom grafu javila je kako je izišla na teren nakon dojave o eksploziji jučer, u 20.30 po lokalnom vremenu. Dvoje ljudi u dvadesetim godinama odvedeno je u bolnicu s ozbiljnim ozljedama.

Šef policije Brian Manley pozvao je na konferenciji za tisak stanovnike u krugu od 800 metara od mjesta eksplozije da ostanu u kućama dok policija vrši pretragu za slučaj da su dodatne bombe postavljene u toj četvrti.

Susjeda ozlijeđenih, Eliza May, rekla je za New York Times da je gledala televiziju kad je čula nešto što je zvučalo kao transformator koji je eksplodirao, ali “pet puta jače od toga”. Druga susjeda, Lori Goodgame, rekla je da joj se kuća zatresla od eksplozije.

Žrtve crnci i Latinosi

Budući da su u dosadašnjim napadima dvojica ubijenih muškaraca Afroamerikanci, a uz njih je ozlijeđena Latinoamerikanka, sumnja se da iza zločina stoji rasistički motiv. Nije poznato jesu li i posljednje žrtve pripadnici manjina. Policija tvrdi da nije došla do definitivnog zaključka radi li se o zločinima iz mržnje, ali ostavlja tu mogućnost otvorenom. Također je raspisala nagradu od 100.000 $ za dojavu o počinitelju.

U četvrti Travis Country u kojoj se dogodila sinoćnja eksplozija uskoro su došli i istražitelji FBI-a i Biroa za alkohol, duhan, vatreno oružje i eksplozive (ATFE), kao i tehničari za eksplozive. Zasad nije sigurno je li najnovija eksplozija povezana s prethodnima. “Radimo pod pretpostavkom da su povezani”, priopćio je šef policije. Međutim, za razliku od ranijih paketa-bombi koji su ostavljeni pred vratima kuća, ovaj je ostavljen uz cestu, objasnio je.

Na konferenciji za tisak u nedjelju, nekoliko sati prije nove eksplozije, policija je uputila neuobičajen apel bombašu ili bombašima odgovornima za napde da kontaktiraju policiju kako bi objasnili “poruku” iza tih napada. “Događaji u Austinu privukli su pažnju svijeta, a mi vas uvjeravamo da vas slušamo. Želimo razumjeti što vas je nagnalo na ovo i želimo vas čuti”, rekao je šef policije Manley.

(www.jabuka.tv) Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.