Čestitka iz Imotskog uoči Dana Europe: Poslušajte i uživajte u Odi radosti

Veliko priznanje dobio je Hrvatski puhački orkestar Gradska glazba Imotski.

Oni su, naime, 4. svibnja trebali imati veliki koncert u Ženevi u prestižnoj Victoria Hall dvorani u povodu 9. svibnja Dana Europe. Kako Hrvatska još uvijek presjeda Vijećem Europe bila bi to ujedno i svojevrsna hrvatska čestitka Europljanima, piše Slobodna Dalmacija.

Na žalost zbog pandemije koronavirusa taj koncert je odgođen. No, onda iz Delegacije EU u Ženevi 29. travnja na e-mail adresu imotske glazbe dolazi poruka u kojoj organizator traži da Imoćani snime virtualno Odu radosti službenu himnu Europe iz svojih domova i proslijede snimku u Ženevu, a onda bi je Delegacija EU proslijedila svim svojim članicama kao čestitku.

Čim smo dobili mail okupio sam glazbare, dobio dozvolu našega gradskog stožera i onda poštujući sva pravila socijalne distance sa orkestrom smo obišli najljepše dijelove Imotskog i Imotske krajine od Modrog i Crvenog jezera, starih skalina, pa sve do predivnih jezera u općini Lokvičići, Prološko blato, jezero Ričice, Imotsko polje.

Zasvirali smo Odu radosti i složili u trominutni video uradak. Muzički producent bio je prof. Ljubomir Glibota, video producent Boško Ćosić i ja kao dirigent i izvršni producent zajedno za HPO Gradskom glazbom sve smo lijepo odradili.

Osim Ode radosti pokazali smo Europi i ljepote Imotskog i Imotske krajine. Poslali smo video uradak u Ženevu i nakon toga dolazi sva salva pohvala iz našega Ministarstva vanjskih poslova, naše misije u Ženevi, do same Delegacije EU.

Oduševljeni su, zovu nas da svakako odradimo koncert u nekom povoljnijem vremenu. Eto, tako će naša glazba na svojevrstan način čestitati Europi njezin dan u subotu 9. svibnja. Usuđujem se reći da pored ovih šest titula prvaka Hrvatske ovo je i najljepši dar glazbi za njezin 150-ti rođendan kojega obilježavamo ovoga ljeta, radosno priča kapelnik prof. Ivan Glibota Crni.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.