Červar objavio popis igrača za Euro, Gobac se obrušio na Štrleka – Jabuka.tv

Červar objavio popis igrača za Euro, Gobac se obrušio na Štrleka

Tradicionalno predstavljanje reprezentacije prije polaska na veliko natjecanje održano je u zagrebačkom hotelu Panorama. Nije bilo nikakvih iznenađenja, jer prirodna selekcija je odradila svoje.

Ako je i bilo upitno s kojih će 16 igrača Hrvatska zaigrati u Grazu, dvojbu je prekinula ozljeda Martinovića, pa su u borbi tri za dva ostali Šarac i Hrstić jedini koji s priprema neće krenuti u Graz je Josip Vekić i to je, može se reći, očekivano, pišu Sportske novosti.

Sastanak s medijima otvorio je Zoran Gobac i taj uvod bio je vrlo konkretan i vrlo zanimljiv.

Želio bih da u Novu godinu krenemo s manje neumjesnih pitanja, pa sam odlučio odgovoriti na neka koja stalno povlače. Prvo, što se tiče Štrleka. U Zadru je na Skupštini HRS-a donesena odluka što će se dogoditi s igračima koji samovoljno otkazuju igranje u reprezentaciji. Zbog čega smo donijeli odluku? Zato što je Skupština koja je najveće tijelo HRS-a i zato što bi se počelo događati da igraju kad hoće, a ne kada ih se zove.

Izbornik Červar i direktor Vori su s mojim dopuštenjem obavili razgovore sa Štrlekom i ja samo mogu reći da je Štrlek odabrao put bez povratka kada je riječ o igranju u reprezentaciji. Nema tu priče novi izbornik, pa ću se vratiti. Ne želimo nikoga siliti, ali moramo biti svjesni da su igranjem za reprezentaciju postigli bolje ugovore.Ono što su naše mogućnosti ćemo pružiti.

Otkud je krenulo?

Scene koje su počele u Švicarskoj i morali smo tako reagirati. Pod cijenu bilo čega nema povratka. Ako nisi zadovoljan statusom, moraš prihvatiti pravila ponašanja, rješavati to gdje treba. Igrači neće određivati kad će i koliko igrati, ni će igrači određivati izbornika. Baliću, Pucu i drugima koji su dali puno, to ne bi nikad palo napamet.

I zaključak.

Da, malo nas je iznenadilo, ali svatko bira svoj put. Pravila se znaju.

Drugo pitanje je bio rezultat na Euru?

Što se tiče Eura naš cilj je odlazak na OI. Daj Bože da to bude na Euru. Mi u ovoj momčadi imamo samo tri igrača koji su osvajali medalje. Svi drugi moraju biti gladni uspjeha. Ovdje ne igraju za novac, ali možda za budući novac da.

Dodao je Gobac i jednu o izborniku:

Ulazimo u zadnju godinu trenerskog rada Line Červara. On je imao veliku karijeru, branit ćemo njegov dignitet i nećemo dozvoliti da kvazi treneri komentiraju njegove rezultate. Lino Červar je taj koji će uz nas odabrati trenera.

I na kraju od Grazu…

Neće biti lagano u Grazu, imamo ozbiljne protivnike, zahtjevne utakmice i tek ako dođemo u Beč, pričat ćemo o tome, zaključio je svoj uvod Zorab Gobac..

Nakon njega na red je došao Lino Červar. Nije bilo ništa neočekivanog, što nije u njegovom stilu, a možda je tako ovaj puta i bolje.

Nakon što smo odigrali dvije utakmice, morali smo odlučiti. Prije smo znali ići sa više od 16 igrača. danas je tako kako jest. Imamo dosta ozljeda, a oni koji ne idu ostaju u trenažnim procesima klubova. Bude li potrebe, zvat ćemo ih, Graz i Beč nisu daleko.

Onda je izdiktirao očekivanih 16, a prvo pitanje je bilo o Vekiću koji ostaje doma, a na Euro idemo samo s jednim ljevakom.

Vekić ostaje s klubom, ako bude trebalo priključit ćemo ga reprezentaciji. Tanki smo s ljevacima, znamo. Nadamo se da če Stepančić biti neokrznut. Imamo dešnjake, a imamo i Horvata koji to igra u klubu. Žao mi je Martinovića, jučer mu je bio rođendan, ali mlad je i to će mi biti motiv da se dokaže drugi put.

Jeste li uspjeli dobiti tim koji ste željeli nakon svih razgovora, treninga, utakmica…

Imali smo grupne razgovore, sastanke, analizirali protivnike. Dopada mi se njihova komunikacija. Zajednički rade sve, ali poštuje se hijerarhija. Realizirali smo što smo željeli, samo da nije bilo ozljeda, ali to je tako.

Zoran Gobac nadodao se na problem ljevaka.

Pisali smo tehničkoj komisiji EHF, naveli smo da u širem popisu imamo dva duže onesposobljena igrača, pa ćemo probati ishoditi da dobijemo priliku za neku zamjenu.

Makar je nemoguće očekivati da će EHF pravilo izmijeniti, ostaje pitanje koga bi u tom slučaju mogli pozvati.

Ne mogu hipotetički govoriti, ali imamo dva igrača koji su bili u selekciji na prošlim natjecanjima, pa ćemo vidjeti, rekao je Červar.

Ta dvojica mogla bi biti Šime Ivić koji igra u njemačkom Erlangenu i Nikola Jukić koji anstupa za francuski Chartres.

Ostalo je pitanje za Linu o crncima koje se diglo buku nakon utakmice s Katarom.

Tamnoputi imaju sposobnosti koje mi nemamo, nego ih nastojimo popravljati. Uvijek je za njih vrijedilo da su bili jaki, a taktički nepripremljeni. A Katar je igrao baš suprotno, vrlo mudro predvođen Riverom. Moja opservacija je bila u tom smjeru. Nije mi palo napamet rasistički, a ako je to netko tako vidio, zaključio je Lino.

Popis reprezentativaca:

 1. Marin Šego – Montpellier
 2. Matej Ašanin – PPD Zagreb
 3. Zlatko Horvat – PPD Zagreb
 4. Vlado Matanović – Gorenje Velenje
 5. David Mandić – PPD Zagreb
 6. Valentino Ravnić – PPD Zagreb
 7. Željko Musa – Magdeburg
 8. Marino Marić – Melsungen
 9. Marin Šipić – PPD Zagreb
 10. Domagoj Duvnjak – THW Kiel
 11. Marko Mamić – Leipzig
 12. Josip Šarac – Celje PL
 13. Matej Hrstić – PPD Zagreb
 14. Luka Cindrić – Barcelona
 15. Igor Karačić – Vive Kielce
 16. Luka Stepančić – MOL-PICK Szeged

(www.jabuka.tv)


1 komentar

 • Ma Gobac ti si upropastio hrvatski rukomet a Lino je pozvan neke igrače koji skoro i da ne igraju u svom klubu, a nema jednoga Pavlovica ili golmana Ivica.
  Bitno je da se zovu igrači Zagreba sa kojima se šprda cijela Europa.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.