Carey Mulligan utjelovit će Bernsteinovu suprugu u filmu Bradleya Coopera

Glumica Carey Mulligan utjelovit će Feliciju, suprugu Leonarda Bernsteina u Netflixovoj glazbenoj drami “Maestro” koju režira i u kojoj slavnoga kompozitora i dirigenta glumi Bradley Cooper, prenosi Hollywood Reporter.

Drugi je to film što ga Cooper režira nakon svojega redateljskog prvijenca Zvijezda je rođena, a očekuje se s nestrpljenjem.

Njegovo novo filmsko ostvarenje neće biti samo faktografski biografski film jer radnja pokriva razdoblje od 30 godina, u kojemu scenaristi iznose priču o kompleksnoj vezi Leonarda i njegove supruge, čileanske glumice Felicije Montealegre, od trenutka kad se se upoznali na jednoj zabavi 1946. godine.

U braku dugom 25 godina dobili su troje djece, Jamieja Bernsteina, Alexandera Bernsteina i Ninu Bernstein Simmons.

Cooper je scenarij za film napisao zajedno s Joshom Singerom, a osim režije potpisuje i njegovu produkciju.

Glumac i redatelj već vrijedno radi na filmu, blisko surađujući s Bernsteinovom djecom.

Apsolutno smo oduševljeni što će Carey Mulligan glumiti našu majku u ‘Maestru’. Carey će bez sumnje uspjeti vjerno prenijeti na film majčinu jedinstvenu kombinaciju duhovitosti, topline, elegantne ljepote i dubokih osjećaja, rekao je Jamie Bernstein.

Cooper je rekao da Mulliganinu karijeru prati još otkad je glumila u britanskim kazalištima.

Carey me zaintrigirala čim sam je prije puno godina gledao na daskama koje život znače i od tada ne propuštam njezine nastupe. Sretan sam što imam prigodu surađivati s tako talentiranom, ali i iznimno dragom osobom poput Carey, rekao je Cooper.

Leonard Bernstein (1918. – 1990.) bio je jedan od najslavnijih američkih dirigenata i kompozitora. Ravnao je gotovo svim velikim američkim orkestrima, a od 1958. do 1969. bio je glazbeni ravnatelj Njujorške filharmonije. Nastupao je i kao operni dirigent te kao koncertni pijanist.

Svjetsku slavu stekao je mjuziklima U grad! i Priča sa zapadne strane. Oba su snimljena i u filmskim verzijama, prenijela je Hina.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.