Čampara: Odluka Vlade FBiH o raspodjeli sredstava općinama i gradovima bit će poništena

Odluka Vlade FBiH o raspodjeli sredstava općinama i gradovima bit će poništena, kazao je ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara.

Odluka će biti poništena. Najbolje je da novac ide u stabilizacijski fond. Tako ćemo pomoći i općinama i gradovima, kazao je Čampara za Klix.ba.

Odluka Vlade FBiH o raspodjeli 21 milijun KM općinama i gradovima za borbu protiv koronavirusa i sanaciju posljedica izazvala je burne reakcije i negodovanja. Prema mišljenju javnosti i političara, raspodjela je nelogična i nepravedna jer su neke općine/gradovi dobile mnogo više novca u odnosu na broj stanovnika, koji je bio glavni kriterij pri raspodjeli, dok neki nisu dobili ništa.

Predsjedavajući Predstavničkog doma BiH Denis Zvizdić danas je pozvao na hitnu promjenu odluke rekavši da opće dobro mora biti iznad etničkog, lokalnog i partijskog interesa, te da koronavirus ne poznaje ništa od navedenog.

Oštro je reagirao i bivši predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija koji je kazao da se plaši da je ova odluka početak ka daljem tonjenju ka dnu nepoznatog dna.

Protiv odluke su se pobunili i brojni načelnici općina i gradova koji su nezadovoljni dodijeljenim sredstvima ili činjenicom da neće dobiti ni marke.

Pogledajte s kojim svotama FBiH pomaže gradove i županije u borbi protiv koronavirusa

(www.jabuka.tv)


9 komentara

    • Novaluc i Jelka Dobro saradjuju. Jelka Coviceva predlozi Novslic Bakirov aminkuje. Lopovluk ovu muci i bolesti.

  • Odvratan i podal lik…! Nedaj Boze njegovog zuluma i njegove politicke moci… Zatuko bih nas hrvate.. Toliko nas voli i postuje tko narod. A sto ce jadan mora svoj patriotizam nadoknadit mrznjom i ovakvim izjavama, radnjama kad nije u ratu bio a treba mu ekstremna desnica bosnjaka… Sto vise mrznje prema hrvatima veca popularnost u bosnjackom birackom tjelu. Dokazano vise puta…,

  • Isto vrijedi i obrnuto za ove nase lokalne brtalje birtaijske. Sto vise protiv ”balija”, to mu cvrsca pozicija. Zato nam sve i jest ovako kako jest. Ne Hrvatima, ne Bosnjacima, ne Srbima, nego svima zajedno, jer zivimo u istoj drzavi, to sto neki mastaju da nisu, to su njihove neke psihicke bolesti i smetnje.

  • Campara Jesi Li se ti tek probudijo i vidijo kako ti je naivan ili neznalica stranacki kollega jer ga je Jelka iz HDZ prevarila. Stavite strucnjake a ne podobne.?Eto Vide kako je dobar matematicar i strucnjak.

  • Sad bi balija Zvizdić i balija Čampara, po nalogu oberbalije Bakira dijelili novac na jedan način, a 25 godina ga dijele na drugi. To jest dijelili su ga tako da balije uvijek dobiju više. Štaš. oni su “temeljni narod”. Ovo vam je sada tako tako. Naučile balije krasti i otimati još u vrijeme Turaka i njihove strahovlade, pa misle da će tako biti dovijeka. Vratit će se Herceg – Bosna kad tad.

  • Jedni se borimo da prezivimo ovo ludilo i korona virus a drugi se bore i dalje za novac, pljacku i politicku premoc… Vazda je bilo ,,nekome rat a nekome brat,,. Tako ce i sa korona virusom..!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.