Čak 1.500 Hercegovaca hodočastilo blaženom Alojziju Stepincu

Prvo zajedničko hodočašće vjernika Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije na grob blaženoga kardinala Alojzija Stepinca u Zagrebu okupilo oko 1.500 vjernika iz Hercegovine.

Bože, ugodnik tvoj Alojzije dragovoljno je uzeo i nosio svoj križ za tvojim sinom Isusom. Daj da i mi, svatko prema svome staležu, tvojom pomoći nosimo svoj svakodnevni križ boreći se za svoje mjesto u domovini, razvijajući obitelji, čuvajući zakoniti ženidbeni život, ostajući u duhovnome zvanju, istaknuo je biskup Ratko Perić predvodeći euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali, u zajedništvu sa zagrebačkim pomoćnim biskupom Ivanom Šaškom, provincijalom hercegovačkih franjevaca fra Miljenkom Štekom i tridesetak svećenika, u sklopu prvog zajedničkog hodočašća vjernika Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije na grob blaženoga kardinala Alojzija Stepinca, javlja Hrvatski katolički radio.

Biskupijskim hodočašćem, u kojemu je sudjelovalo oko 1.500 vjernika iz Hercegovine, a kojima su se priključili članovi njihovih obitelji nastanjeni u Zagrebu i okolici, željela se pokazati crkvena povezanost Crkve u Hrvata gdje se god nalazili.

Uz to što je Nedjelja solidarnosti i zajedništva Crkve u Hrvatskoj s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini, bit će to ujedno, kako je istaknuo vlč. Majić, i Nedjelja solidarnosti Crkve u Bosni i Hercegovini – molitvom i djelima ljubavi nastojat će se potpomoći župe koje su u zadnjem ratu opustošene i gdje župnici imaju manje od 200 vjernika, a takvih je puno u Bosni i Hercegovini.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

 • Mislim da bi tih 1500 vjernika trebalo pružiti podršku zaboravljenim braniteljima jer su ti obespravljeni,zaboravljeni branitelji, dali puno više nego bilo koji crkveni velikodostojnik i na žalost svih istinskih branitelja o problemima branitelja crkva šuti,očito sit gladnom ne vjeruje……..

  1
  9
  • Nažalost, puno je lažnih,pa ljudi više nikome ne vjeruju.Pročistite vi redove medju vama, iznesite imena lažnih branitelja jer ih sigurno svi znate, pa ćemo svi stati uz vas. Lažnih invalida koji deru mirovinu, a ja derem 326 maraka, cijelih 35 godina staža.

   5
   1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.