Bundesliga bez rukovanja, golove će slaviti dodirom stopala

Njemačka Bundesliga bit će nastavljena 16. svibnja utakmicama na praznim stadionima, a na snazi će biti mjere izolacije među suparničkim momčadima i suigračima, kako bi se opasnost od zaraze koronavirusom svela na najmanju moguću mjeru, pa će se tako postizanje golova moći proslavljati samo dodirivanjem laktovima i stopalima, objavio je njemački dnevnik Bild.

Slika s njemačkih travnjaka bit će potpuno drugačija od one kakvu smo gledali prije nego što se svijetom proširila pandemija COVID-19.

Momčadi neće izlaziti na teren istovremeno ni u dječjoj pratnji, neće biti ni uobičajenog rukovanja prije utakmice, a izostat će i momčadsko fotografiranje, izvijestio je Bild pozivajući se na interni dokument Njemačke nogometne lige (DFL).

Prema tom dokumentu, svi koji će sjediti na klupi morat će nositi maske, a između svake od osoba će morati biti jedno prazno mjesto.

Treneru će biti dopušteno uklanjanje maske kad daje upute, ali u tom slučaju mora biti udaljen najmanje jedan i pol metar od drugih ljudi, piše Bild citirajući dokument.

Igrači, treneri i drugo osoblje u momčadi moći će u svlačionici provesti najviše 30 do 40 minuta, odnosno naputak je da se tamo zadržavaju što je kraće moguće.

(Hina)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.