Buhač: Učinit ćemo sve kako bi Neum zaista bio cjelogodišnje turističko odredište

U Neumu je u ponedjeljak održana svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine, a na njoj je sudjelovala i predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Marija Buhač, koja je još jednom naglasila ulogu turizma za HNŽ.

Ona je u svom govoru poručila kako Vlada smješta turizam među jednu od ključnih, strateških točaka razvojnog puta Županije, navodi se u priopćenju Vlade HNŽ-a.

Neum, kao jedini bh. grad na obali i kao županijski izlaz na Jadran, sa svojim kristalno čistim morem, ugodnom mediteranskom klimom i srdačnim stanovništvom, ima izrazito veliki turistički potencijal. Mi smo te činjenice itekako svjesni, a koristim i ovu prigodu jasno kazati kako ćemo, kao Vlada, učiniti sve kako bi Neum zaista bio cjelogodišnje turističko odredište, sa svim svojim kapacitetima koji moraju biti iskorišteni u punini, rekla je Buhač.

Kazala je kako je već u svojim prvim nastupima naglasila kako će jedan od primarnih ciljeva biti donošenje Strategije razvitka turizma.

To je dokument koji će voditi afirmaciji HNŽ-a kao višednevne, multiodredišne turističke ponude, usmjerene na prirodno i kulturno nasljeđe i niz turističkih grana za koje imamo izravan potencijal i objektivnu komparativnu prednost u odnosu na druge prostore, izjavila je Buhač, dodavši kako će Vlada, kroz tu strategiju, težiti identificiranju ključnih športsko-rekreacijskih, prirodnih i kulturnih sadržaja te druge turističke infrastrukture čije ćemo uređenje i izgradnju poduprijeti kao preduvjete za daljnji razvitak.

Radit ćemo na transformiranju turističke zajednice i završetku uspostave općinskih i gradskih turističkih zajednica kao važnih nositelja turističkoga napretka i promocije destinacije. Sigurna sam da ćemo, u zajedništvu s gradskim i općinskim vlastima, ali i višim zakonodavnim i izvršnim razinama, znati odgovoriti izazovima koji su pred nama, zaključila je predsjednica Vlade, s kojom su u Neumu bili i ministar unutarnjih poslova Marijo Marić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mario Jurica i ministar za pitanja branitelja Đuro Prkačin.

Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje vijenaca na Spomen obilježju za sve nestale, umrle i poginule branitelje s područja Neuma.

Kakve su turističke rezultate ostvarili Međugorje, Mostar i Neum?

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.