Buffon napisao emotivnu poruku preminulom suigraču

Zbog iznenadne smrti Davide Astoria, 31-godišnjeg kapetana Fiorentine i reprezentativca Italije, koji je umro u snu od srčanog udara, u nedjelju su otkazane sve utakmice Serie A.

Kapetan Fiorentine preminuo u snu

Nakon što je čuo za smrt suigrača iz reprezentacije, ponajveći vratar u povijesti nogometa Gianluigi Gigi Buffon napisao je dirljivo oproštajno pismo u kojem se oprostio od Astoria. Pismo, koje prenose mnogi talijanski mediji, je dirnulo sve ljubitelje nogomet u Italiji.

Zbogom dragi Asto,
rijetko sam javno izrazio mišljenje o nekoj osobi koju poznajem, jer sam uvijek osjećao da ljepota i jedinstvenost odnosa, uzajamnog poštovanja i ljubavi ne treba iskorištavati i bacati pred one koji ne znaju poštovati određene veze.
U ovom slučaju osjećam napraviti iznimku od pravila, jer ti imaš mladu ženu i članove obitelji koji pate, a posebno vaša djevojčica koja zaslužuje znati da je njezin otac u svakom pogledu svršena osoba, …velika savršena osoba… Bio si najbolji predstavnik drevnog, nadmašenog svijeta u kojem su glavne vrijednosti bile altruizam, elegancija, obrazovanje i poštovanja prema drugima.
Čestitam što si bio jedna od najboljih nenadmašnih sportskih figura.
R.I.P.
Tvoj ludi Gigi

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.